ep archivo   fachada de la sede de telefonica en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els experts de Deutsche Bank moderen les expectatives amb Telefónica. La companyia germànica ha rebaixat lleugerament el preu de l'operadora espanyola fins als 4,10 euros des dels 4,60 anteriors, tot i que segueix recomanant mantenir els títols de la cotitzada. Des dels nivells actuals això suposa un potencial alcista de més del 10% per a la companyia.

  • 4,15€
  • 0,44%

Segons Keval Khiroya, analista de telecos del banc alemany, aquesta valoració reflecteix la seva expectativa que es redueixi menys del que s'esperava el palanquejament de la companyia espanyola, que celebra el seu Dia de l'Inversor dimecres que ve, 8 de novembre, coincidint amb la presentació dels seus resultats dels nou primers mesos. "La generació de flux de caixa lliure davant del palanquejament i la dinàmica majorista en seran claus", assegura.

En aquest sentit, l'estrateg de Deutsche considera que "la clau per a la història de la renda variable de Telefónica és aconseguir una trajectòria de flux de caixa lliure que permeti un menor palanquejament, però les nostres estimacions encara se situen en 3,6 vegades el deute neta ajustada/EBITDA-al el 2026".

Deutsche Bank també argumenta que Telefónica "està exposada a riscos majoristes a Espanya" i subratlla que els rendiments a Alemanya són "pobres" després de la pèrdua del contracte amb 1&1 Mobilfunk. "La valoració de Telefónica és menys atractiva que la de les seves homòlogues, tenint en compte el palanquejament i que ja es beneficia d'un menor capex", conclouen.

Amb tot, la valoració de la companyia alemanya se situa a la mitjana del consens. Segons dades de MarketScreener, només 4 de les 23 valoracions que recullen de la cotitzada espanyola són negatives i el preu objectiu mitjà sobre els títols de la companyia se situa als 4,1 euros. Recentment, Fitch Ratings va confirmar la valoració de Telefónica en 'BBB' amb perspectiva 'estable' a causa de la "sòlida posició de mercat de la companyia".

"Telefònica Espanya hauria de poder compensar la pressió competitiva i les caigudes en els ingressos majoristes i de productes heretats, permetent al negoci tornar a un creixement sostenible de l'EBITDA a partir del 2024", ha apuntat.

De la mateixa manera, els experts van assenyalar al seu dia que la caiguda del valor després de la pèrdua del contracte amb 1&1 era "excessiva". "Calculem que l'impacte en ingressos per a Telefónica Alemanya podria assolir uns 600/700 milions d'euros a l'any (7%/8% ingressos) i que l'impacte en marge brut podria estar al voltant de 400 milions d'euros (7%)", van indicar l'agost passat els experts de Renta 4.

Així mateix, recorden que l'acord amb Telefónica venç el 2025, encara que "no podem descartar que 1&1 no pretengui avançar la data de suspensió".

L'operadora espanyola ha estat notícia durant els últims dies, com és habitual, per la participació de Saudi Telecom en el seu accionariat. Recentment, STC va justificar la seva entrada a Telefónica, ja que es tracta d'"una de les operadores mundials més grans amb presència en importants mercats com Espanya, Alemanya, Gran Bretanya i Brasil".

"Aquesta inversió té com a objectiu enfortir la cooperació entre les dues empreses per beneficiar-se de totes les oportunitats disponibles en el futur. La inversió també s'alinea amb l'ambiciosa estratègia d'expansió i el creixement sostenible del grup, que ha donat lloc a nombroses inversions al sector de les TIC, ja sigui a nivell local o internacionalment”, va destacar el CEO del grup, Eng Olayan Alwetaid, durant la presentació dels darrers resultats trimestrals.

D'altra banda, la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) ha confirmat que analitza comprar una participació accionarial en Telefónica que podria pujar fins al 5%. L'executiu espanyol parla amb altres inversors nacionals per tirar endavant l'operació, valorada en uns 1.000 milions d'euros, alhora que es planteja autoritzar l'entrada del fons sobirà d'Aràbia Saudita, a través de l'operadora de telecomunicacions STC, i permetre'l que arribi al 10% del capital.

Els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar' Telefónica, amb un preu objectiu de 5 euros per acció, van comentar que “la notícia seria positiva, ja que permetria donar el vistiplau a l'operació de compra del 9,9% de capital de Telefónica per la saudita STC (que ja enposseeix el 4,9%), evitant així l'overhang d'una potencial desinversió en cas de denegar-se.

Noticias relacionadas

contador