ep archivo   caixabank 20221114101403
MAXIMO GARCIA DE LA PAZ - Archivo

Credit Suisse tempera els seus ànims amb CaixaBank. La companyia helvètica ha rebaixat lleugerament el preu objectiu del banc espanyol fins als 4,1 euros des dels 4,2 anteriors i ha elegit Unicredit Group com el seu “nou valor favorit” de l'entitat “atès el limitat recorregut alcista” de CaixaBank. Per contra, el banc suís recalca que manté la qualificació de sobreponderar per a Santander, que continuen considerant com una de les seves accions preferides.

  • 4,94€
  • -0,02%

"L'enduriment monetari ha estat un dels focus d'atenció el 2022 i els bancs del sud d'Europa han acaparat l'atenció perquè són alguns dels més sensibles als tipus", expliquen els experts de Credit Suisse, que anteriorment es van decantar per CaixaBank “i el seu singular balanç, amb actius en gran mesura a tipus variable i passius al detall inelàstics que impulsen la fortalesa dels marges”. Però això ha canviat.

Ara, la companyia helvètica considera que el creixement previst dels ingressos nets d'inversió (NII) es materialitzarà finalment entre el quart trimestre del 2022 i l'exercici 2023. “Ara canviem de marxa i ens centrem en els temes principals que creiem que donaran forma a les perspectives per al 2023: la fortalesa del balanç i l'opcionalitat del capital, avantatges clau enmig d'una desacceleració macroeconòmica”. “Veiem que els bancs amb un CET1 elevat i una alta rendibilitat es veuran recompensats el 2023. En prorrogar els nostres preus objectiu fins a l'exercici fiscal de 24 anys per al nostre univers de cobertura, ens mostrem més cautelosos sobre la limitada opcionalitat de capital addicional de CaixaBank”, afegeixen.

Els experts de Credit Suisse assenyalen que, si bé mantenen una “opinió positiva” sobre els ingressos bruts potencials dels bancs en el proper exercici fiscal, el context d'una desacceleració econòmica pot provocar que “els ingressos nets d'inversió dels bancs es vegin contrarestats en certa mesura per l'augment del cost del risc derivat d'un possible augment de la morositat i/o del deteriorament del risc creditici dels prestataris”.

"Les ràtios de capital actuals es mantenen significativament per sobre dels requisits reglamentaris", explica el banc radicat a Zuric, alhora que recalca "la privilegiada posició de capital d'UCG, que es manté resistent per als vents en contra, i el manteniment de l'opcionalitat per recompensar els accionistes més enllà dels compromisos actuals”.

“En canvi, encara que ens segueix agradant la capacitat de generació de capital orgànic de CaixaBank, ens mostrem cautelosos sobre els impactes regulatoris que limiten la possibilitat d'una distribució més enllà del compromís d'uns 9.000 milions d'euros per al període 2022-2024”. “En consonància amb les orientacions de la direcció, no preveiem una recompra a l'exercici 2023, sinó un possible augment a un objectiu de repartiment del 70%”, sentencien.

Noticias relacionadas

contador