ep archivo   sede corporativa de caixabank en barcelona 20220915095003
CAIXABANK - Archivo

JP Morgan, Deutsche Bank i Citi publiquen aquest divendres les seves conclusions sobre CaixaBank després de participar aquest dijous a la reunió que l'equip directiu va mantenir amb analistes. JP Morgan ha optat per millorar el preu objectiu de l'entitat fins als 3,90 euros des dels 3,50 euros, alhora que reitera el consell de neutral.

  • 5,11€
  • 1,95%

Aquests bancs internacionals destaquen que la direcció de CaixaBank es va centrar a explicar l'impacte de la NIIF17 (Norma Internacional d'Informació Financera, que entrarà en vigor l'1 de gener d'aquest proper any), i com afectarà la contribució de les assegurances. Així mateix, l'entitat va proporcionar una actualització de les perspectives de pèrdues i guanys per al proper any.

"L'enfocament principal va ser les tendències actuals de cara al final de l'any 2022, incloent-hi la confirmació de missatges anteriors, algunes orientacions qualitatives, i en general optimistes, per al 2023 i, especialment, una explicació de com l'aplicació de la NIIF 17 afectarà la contribució de les assegurances", expliquen des de Deutsche Bank. El banc alemany té un consell de mantenir per a CaixaBank, amb un preu objectiu de 3,70 euros.

En general, els missatges van ser "tranquil·litzadors" pel que fa a la continuació de les tendències positives, prossegueix Deutsche Bank, "especialment després del decebedor comportament després de la publicació dels resultats del tercer trimestre", afegeix. L'entitat alemanya indica que CaixaBank va explicar que té els reptes sota control, centrats ara clarament en els costos dels dipòsits i proporcionant més claredat sobre l'impacte global relativament limitat del canvi en la comptabilitat de les assegurances.

"Dit això, la falta de catalitzadors o de missatges contundents no acaba de convèncer", comenta Deutsche Bank.

CENTRATS EN LA LIQUIDESA

Després de la reunió, Citi arriba a la conclusió que la qualitat dels actius no és una preocupació per a CaixaBank i que la direcció se centra en la liquiditat, amb una aposta pels dipòsits, "que probablement augmenti fins al 30%".

CaixaBank va reiterar una capacitat de distribució de capital de 7.200 milions d'euros el 2022-2024, tot i que el director financer va semblar descartar una recompra d'accions el 2023, tot i que va deixar la porta oberta el 2024, precisa Citi.

Noticias relacionadas

contador