bancos ibex
Alberto Sánchez

Els salaris bancaris es posaran al dia amb les pressions inflacionistes. Aquest dimecres, l'Associació Espanyola de Banca (AEB) i els sindicats CCOO i UGT acordaven una millora del 4,5% -pel que fa a les xifres d'aquest any- que s'aplicarà a partir del 2023. Aquest augment, segons l'estimació de Credit Suisse, tindrà un impacte limitat als beneficis de la banca.

  • 4,85€
  • 2,16%
  • 10,99€
  • 4,57%
  • 5,11€
  • 1,95%

L'entitat financera indica que, com a membres de l'AEB, Santander i BBVA aplicaran el nou conveni col·lectiu. CaixaBank, d'altra banda, que forma part de la CECA podria mantenir converses per separat amb els sindicats sls propers mesos per abordar la inflació salarial.

Per tant, fent una ullada als salaris pro forma amb un augment anual del 4,5% per al proper any, des de Credit Suisse assenyalen només deficiències menors en les seves estimacions i les del consens, que representarien menys de l'1% de les previsions de beneficis nets per a CaixaBank i Santander i menys del 2% per a BBVA.

Tot i això, la companyia suïssa destaca que altres bancs del sud d'Europa han abordat les pressions inflacionistes el 2022 oferint pagaments únics als treballadors, cosa que encara podria ser una opció addicional a seguir les entitats bancàries espanyoles.

Credit Suisse preveu que la inflació a Espanya tanqui l'any amb una mitjana del 9% i recull la intenció dels sindicats de tornar a parlar amb la patronal el 2023 després de conèixer-se la dada d'inflació definitiva per al 2022 i els beneficis que registrin els bancs tot l'exercici.

contador