ep archivo   fachada de la sede de caixabank en la avenida diagonal de barcelona
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Credit Suisse ha elevat el preu objectiu de CaixaBank fins als 4,30 euros després dels seus resultats des dels anteriors 4,10 euros per acció i ha reiterat el consell de neutral sobre el valor.

  • 3,60€
  • -3,49%

"Després del quart trimestre del 2022, destaquem una perspectiva cada cop més constructiva en els ingressos principals, però una gran cautela sobre les provisions, a partir d'una orientació conservadora sobre el cost del risc", argumenten els experts del banc suís.

"Si bé reiterem que CaixaBank tindrà poc espai per ampliar els plans de distribució de capital aquest any, esperem que el Consell abordi l'excés de distribució de capital el 2024", afegeixen.

En aquest sentit, el conseller delegat del banc espanyol, Gonzalo Gortázar, ja ha comentat a la presentació de resultats que "sobre els plans de distribució de capital, crec que han de passar dos o tres trimestres per tornar a generar l'excés de capital que preveiem. I llavors, sens dubte, prendrem una decisió”.

"En base a la nostra previsió de 9.000 milions de generació de capital, clarament la nostra previsió d'un payout d'entre el 50% i el 60% no és suficient. Per això, preveiem una altra distribució de capital que probablement serà a final d'any, o més probablement, el 2024", va afegir Gortázar.

La pujada del preu objectiu de Credit Suisse es justifica perquè ha elevat un 10% la previsió de benefici per acció (BPA) per al període 2023-2025.

Aquest dilluns, els experts de Berenberg van elevar el preu objectiu de CaixaBank fins als 4,60 euros des dels 4,25 euros i van reiterar el consell de comprar després d'analitzar els resultats de l'entitat.

Noticias relacionadas

contador