solaria 2

Els experts del banc nord-americà Citi han reiterat el seu consell de comprar sobre Solaria i n'han elevat lleugerament la valoració fins als 17 euros per acció des dels anteriors 16,30 euros. A parer seu, la companyia d'energia solar "encara té potencial de creixement".

  • 11,41€
  • -0,09%

"En primer lloc", afirmen per justificar el seu optimisme, "Solaria està ben posicionada per cristal·litzar l'augment potencial de la rendibilitat solar a les seves addicions de 4 gigawatts (GW) previstes per al 2023-2025, gràcies a una menor despesa de capital (millora del 17% enfront del primer trimestre) i acords de venda d'energia a llarg termini (PPA) sostinguts amb preus de spot”.

En aquest sentit, en destaquen el PPA signat amb Endesa la setmana passada de 126 megawatts (MW) a un preu de 40 euros/MWh, cosa que consideren "un petit pas en la direcció correcta".

Aquests acords es produeixen, a més, "mantenint alhora la flexibilitat amb el finançament comercial", com mostra el contracte marc de finançament amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI), anunciat també la setmana passada, per valor de 1.700 milions.

"En segon lloc", aquests experts veuen "valor a la cartera no garantida, cosa que ofereix un potencial de pujada per al preu actual de les accions".

Segons la seva opinió, la novetat clau del Dia de l'Inversor va ser "la introducció de l'objectiu d'Ebitda", principalment atesa la seva valoració de només actius garantits fins al 2025 de 4,8 GW, enfront dels 6,2 GW objectiu.

"Seguim sent conservadors davant de l'orientació de Solaria, però veiem potencial per a un augment general del consens", conclouen des de Citi.

Noticias relacionadas

contador