solaria 2

La renovable espanyola Solaria és una de les sensacions de la jornada borsària. La companyia, que rebota per sobre de l'11%, ha presentat uns bons resultats del primer semestre del 2023 (guanya un 15% més), ha anunciat un important PPA renovable a 10 anys amb Endesa i ha celebrat el seu Capital Markets Day a Londres, on ha presentat unes perspectives que han agradat als analistes.

  • 11,79€
  • 0,08%

En concret, la companyia ha actualitzat el seu Pla Estratègic, en què ha incorporat per primera vegada una guidance d'EBITDA, el qual esperen que es multipliqui per 7 en cinc anys. Solaria, que va tancar el 2020 amb un EBITDA de 49 milions d'euros, espera que aquesta magnitud se situï en 200 milions d'euros al tancament del 2023, augmenti a una forquilla de 250-270 milions d'euros al tancament del 2024 i, finalment, arribi als 320-350 milions d'euros el 2025. Si hagués complert aquesta previsió, l'EBITDA del 2025 duplicaria el del 2022 (147 milions d'euros).

De la mateixa manera, la cotitzada espanyola preveu una inversió de 2.600 milions d'euros a Europa durant els propers tres anys. En aquests moments, Solaria compta amb 3.083 megawatts (MW) en operació i construcció.

Així mateix, la companyia ha estacat que ha continuat amb la diversificació geogràfica i l'expansió a Europa. Per exemple, Solaria ha subratllat que compta amb un portafoli de projectes a Itàlia que cobreix el 50% de l'objectiu d'assolir els 5 GW el 2030, mentre que a Portugal ha assolit el 56% del seu objectiu d'1 GW per a aquest mateix any.

D'altra banda, la companyia ha indicat que ha identificat noves oportunitats per al desenvolupament de 5,6 GW a Alemanya, on aquest mes han obert noves oficines a Berlín. D'aquests 5,6 GW, 4,4 en són “parcel·les potencials avaluades amb el principal control de prefactibilitat verificat” i els 1,2 restants corresponen a terrenys en negociació.

Eduardo Imedio, analista de Renta 4 Banc, destaca que la companyia està donant una previsió "molt 'alcista'" i han mostrat una aposta clara per la hibridació de parcs solars que hi afegeixin energia eòlica. En concret, la companyia ha sol·licitat 1,2 GW d'hibridació a Espanya i Portugal i sol·licitarà 1,8 GW addicionals més entre els propers 6 i 12 mesos.

De la mateixa manera, aquest estrateg recalca que als inversors sembla que els ha convençut que el 'capex' solar se situï en "mínims històrics" (0,375 euros/MW) i esperen taxes internes de retorn de dobles dígits als seus tres escenaris principals. En aquest sentit, la companyia ha indicat que està comprant panells solars bifacials de primera classe a 0,13 euros/W, un 40% per sota dels preus del 2022. També ha recalcat la reducció del 33% dels costos logístics i dels transportistes.

BON MOMENT I OPTIMISME DELS EXPERTS

Solaria també ha anunciat aquest dimarts que ha tancat un acord de compravenda d'energia a llarg termini (PPA), en la modalitat financera, amb Endesa per una durada de 10 anys i una potència contractada de 126 MW, segons el comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

D'altra banda, aquesta setmana la companyia va signar un acord marc de 1.700 milions d'euros amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI) per al finançament d'una cartera de projectes fotovoltaics de 5,6 GW a Espanya, Itàlia i Portugal. Aquest acord, destaca la companyia, ha assegurat les necessitats de finançament per als propers tres anys. A més, Solaria ha signat amb el BEI i Santander el primer préstec sota el paraigua d'aquest finançament marc per 515 milions per a la construcció de 24 plantes fotovoltaiques a Espanya amb una capacitat total d'1,08 GW.

Això se suma a la millora de preu que Barclays ha atorgat avui a les accions de la companyia. La companyia britànica eleva el valor dels títols de Solaria en gairebé 5 euros, fins als 21 euros, destacant que “la cartera de projectes de la companyia ha reduït substancialment els seus riscos durant els darrers trimestres, amb millors acords de finançament de deute i aprovacions regulatòries favorables". Citi i RBC també han mostrat el seu suport a la companyia a les últimes setmanes, tot i ser una de les que pitjor ho ha fet aquest 2023 entre les cotitzades a l'IBEX 35.

Noticias relacionadas

contador