ep archivo   complejo industrial de grifols en dublin irlanda
GRIFOLS - Archivo

Els experts de Berenberg han retallat el preu objectiu de Grifols fins als 23,80 euros per acció des dels anteriors 26,40 euros per títol, però han reiterat el consell de comprar sobre el grup farmacèutic.

  • 6,81€
  • -2,85%

Aquests analistes reconeixen que els últims anys, marcats per la pandèmia de Covid-19, "han estat desafiadors per a Grifols", cosa que ha provocat una gran debilitat al seu compte de resultats.

Tot i això, afegeixen que, de cara als propers trimestres, "les perspectives són molt més prometedores". Això és així perquè “la demanda de productes de plasma és ferma, els preus estan augmentant i els costos de les matèries primeres estan caient”.

Per això, destaquen que "amb l'ajuda dels beneficis potencials de la recent adquisició de Biotest i un nou enfocament a l'eficiència operativa, creiem que Grifols pot duplicar els guanys entre el 2023 i el 2026".

Els títols de Grifols cotitzen ara per sobre dels 13 euros per acció, i per això la valoració de Berenberg implica un potencial alcista del 75%.

En aquest sentit, comenten que, malgrat la gran revaloració de les seves accions des dels mínims d'octubre de l'any passat, quan es van arribar a desplomar fins als 8 euros, "els títols de Grifols segueixen sent severament infravalorats", ja que no tenen en compte "el ràpid despalanquejament que esperem fins al 2027 ni el creixement mitjà del 28% del benefici per acció" que anticipen durant aquest període.

Noticias relacionadas

contador