abertis italia

Els analistes de JP Morgan Cazenove han elevat el preu objectiu d'Abertis fins a 14 des de 13 euros per acció, però aquesta pujada de valoració encara implica un potencial a la baixa en borsa del 6%, ja que els títols del gestor de concessions cauen un 0,3%, fins a 14,87 euros.

  • 18,36€
  • 0,00%

Els experts del banc nord-americà reiteren el seu consell de 'neutral' sobre Abertis, que gaudeix d'un bon moment d'ingressos a curt i mitjà termini, però que en la seva opinió afronta un important desafiament "amb la finalitat de concessions en 2019".

JP Morgan ha millorat les seves previsions de benefici net per 2017 en un 4%, gràcies a millors estimacions en tràfic, eficiència i efecte de tipus de canvi. "També retirem les nostres provisions sobre l'AP-7 després de la victòria judicial. Com a resultat, elevem el preu objectiu a 12 mesos fins a 14 euros, la qual cosa implica un potencial a la baixa del 6% després del fort comportament de les seves accions últimament", afirmen.

Dimarts passat, Abertis va pujar un 3% en borsa després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid donés la raó a la seva filial Acesa, que gestiona l'Autopista del Mediterrani AP-7, en estimar íntegrament el recurs contenciós-administratiu de la companyia i anul·lar la censura de comptes de l'exercici 2011 del Ministeri de Foment.

"Reconeixem el positiu moment per als ingressos fins a l'any que ve, però destaquem que 2019 pot marcar el final d'aquest període, a causa dels futurs finals de les concessions i a la consegüent pèrdua d'ingressos (11% de les vendes del 2017) de la cartera actual", afegeixen.

JP Morgan ha elevat un 6% la seva previsió de EBITDA per 2017, fins a 3.724 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment interanual del 15. També ha pujat un 4% la seva estimació de benefici net i anticipa una pujada anual del 10% en el dividend del grup.

No obstant això, el seu consell de 'neutral' sobre Abertis s'explica perquè "reemplaçar la futura pèrdua de flux de caixa amb adquisicions d'un risc similar serà el gran desafiament de la directiva". En aquest escenari, per a aquests experts "el catalitzador més gran potencial serà que el Govern espanyol opti per tornar a licitar les concessions que expiren en els anys vinents".

Noticias relacionadas

contador