• La nit de divendres a dissabte els EUA va bombardejar diversos objectius estratègics de Síria
  • Continua la presentació dels resultats empresarials amb Bank of America i Netflix
cbpatrickharker

Els conflictes geopolítics tornen a marcar la sessió d'aquest dilluns a Wall Street que puja més del 0,5% de mitjana. Divendres passat, la Borsa de Nova York va tancar en vermell, encara que a l'acumulat setmanal la pujada va ser del 2%. Aquesta setmana també estarà marcada pels resultats empresarials.

  • 37.775,38
  • -

Donald Trump, president dels EUA, va complir amb la seva amenaça la nit de divendres a dissabte i els EUA va bombardejar diversos objectius estratègics de Síria, en aliança amb el Regne Unit i França, després del suposat atac amb armes químiques llançat pel règim de Baixar al-Assad. D'aquesta manera, aquesta setmana estarà marcada per la tensió entre els EUA i Rússia al voltant de Síria.

A més, els EUA ha assenyalat que aquest dilluns anunciarà noves sancions contra empreses russes "relacionades amb arsenal químic". Mentre s'espera aquest anunci, Rússia acusa el país nord-americà d'ajuda al terrorisme a Síria amb els bombardejos i Vladímir Putin estudia una resposta junts amb Baixar al-Assad.

El Pentàgon va descriure aquests atacs pels Estats Units com una "resposta justificada, legítima i proporcionada" a l'ús continuat del règim sirià d'armes químiques.

En conseqüència, els preus del petroli cotitzen amb caigudes aquest dilluns. "Els inversors estan preocupats per l'impacte d'un conflicte major a l'Orient Mitjà", apunten els analistes del banc ANZ. Concretament, el barril de West Texas, de referència als EUA, cau un 1,5% i intenta no perdre els 66 dòlars. Per la seva banda, el barril de Brent, de referència a Europa, es deixa un 1,6% fins als 71,5 dòlars.

CONTINUEN ELS RESULTATS EMPRESARIALS

D'altra banda, deixant al marge els conflictes geopolítics, els inversors dirigeixen el seu altre focus d'atenció a la presentació de resultats empresarials als EUA, que va començar divendres passat. JP Morgan, Citi i Wells Fargo van ser les encarregades de donar el tret de sortida a la temporada de resultats. "Cal recordar que els tres bancs van millorar les expectatives però les seves accions van baixar perquè això ja estava descomptat", precisa Ramon Morell, estrateg d’ETX Capital.

Aquest dilluns ha estat el torn de Bank of America, que ha obtingut uns beneficis rècord de 6.900 milions de dòlars durant el primer trimestre de l'any, un 30% més que el 2017. Netflix presentarà els seus resultats després del tancament de Wall Street. Goldman Sachs, IBM i Johnson & Johnson, demà; Morgan Stanley i American Express, dimecres; Philip Morris i Blackstone, dijous; i Procter & Gamble, General Electric i Honeywell, dissabte.

Facebook seguirà sent un dels protagonistes. Els inversors esperen conèixer més detalls sobre les acusacions que Cambridge Analytic hauria obtingut accés a la informació personal de 87 milions d'usuaris de la xarxa social.

Aquest dilluns també és notícia WPP, que cau més d'un 6% a la preobertura i un 5% a la Borsa de Londres, després de la dimissió del seu fundador i CEO, Martin Sorrel, per una acusació de conducta "inadequada". Goldman Sachs,

ALTRES MERCATS

Mentrestant, les borses del Vell Continent cotitzen amb lleugeres caigudes. Opten per no moure’s fins a veure què és el que està passant a Síria i fins que les principals companyies no revelin què tal han estat els seus comptes del primer trimestre.

Pel que fa al mercat de les divises, l'euro puja un 0,3% fins als 1,236 dòlars. Aquest dilluns es coneixeran les dades de vendes al detall i l'enquesta manufacturera d’Empire State.

Noticias relacionadas

contador