• Kashkari defensa una posició més "neutral" del regulador un cop arribi a l'objectiu del 2%
cbneelkashkari

El president de la Reserva Federal (Fed) a Minneapolis, Neel Kashkari, considera la reforma fiscal del president Donald Trump un gran suport per al full de ruta del regulador. El passat mes de març, el president de la Fed, Jerome Powell, va donar el tret de sortida cap a la normalització monetària amb una pujada dels tipus fins a l’1,50-1,75% i després de la qual s'esperen dos més aquest any.

Segons el banquer, la implementació de retallades fiscals per part de l'Administració estimularà el creixement de la regió, impulsant la taxa d'inflació en el futur fins a l'objectiu del 2%. A l'actualitat, la Fed estima que els preus creixeran fins a l'1,9% aquest any i assoliran la xifra màgica del 2% el 2019. Això vol dir que la Reserva Federal podrà encarir gradualment el preu del diner sense majors sobresalts, va dir en una entrevista al The Wall Street Journal aquest dilluns.

Kashkari sempre s'ha mostrat contrari a aquestes pràctiques i ha estat votant sistemàticament en contra de cada possibilitat d'apujar els tipus plantejada pel Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC) al passat exercici. El banquer ha repetit en reiterades ocasions els perills que suposa l'abandonament de les mesures no convencionals sense evidències clares d'un mercat laboral totalment desenvolupat, però, el caràcter rotatiu de les parades del FOMC han expulsat Kashkari de les decisions relacionades amb el futur monetari del país.

De fet, el banquer va mostrar els seus dubtes sobre posar els frens en l'economia un cop s'assoleixi l'objectiu del 2% i va defensar una postura més "neutral" del regulador per llavors. "Podríem estar d’una pujada per sobre de ser neutrals", va explicar.

El Congrés i la Casa Blanca van aprovar al desembre passat menors impostos i una major despesa pública mitjançant un paquet d’1,3 bilions de dòlars que tindran un "impacte macroeconòmic significatiu" a la trajectòria de l'economia, va expressar Kashkari durant l'entrevista.

Noticias relacionadas

contador