• El Nasdaq és el que més s'anima en revalorar-se més del 0,2%
  • L'euro puja per sobre dels 1,19 dòlars
new york stock exchange, nyse, markets, wall street. photo: herval
Herval ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street s'enfronta a una nova jornada que apunta a repetir l'atonia de les últimes sessions. Tot i que la borsa novaiorquesa cotitza amb alces, desmarcant-se d'Europa. La caiguda del dòlar respecte a l'euro podria animar les multinacionals.

  • 38.460,92
  • -
  • 17.526,80
  • 0,32%
  • 5.572,09
  • -

Els principals índexs de la Borsa de Nova York cotitzen amb lleus guanys, entorn del 0,1% en el cas de l'S&P 500 i del 0,2% per al Dow Jones i el Nasdaq. Al mercat de divises l'euro puja un 0,55% fins als 1,1955 dòlars, cosa que podria suposar un catalitzador positiu per a les companyies multinacionals nord-americanes, que vigilen a prop el possible impacte de la reforma fiscal de Donald Trump.

Entre les companyies que cal vigilar aquest dijous es troben Amazon i Apple, que segons 'Reuters' estan tenint converses individuals amb alts funcionaris de l'Aràbia Saudita per avaluar la inversió al país. Apple va patir dimarts una caiguda del 2,5% davant d'una informació negativa sobre la demanda de l'iPhone X a Taiwan. La companyia cotitza avui pràcticament plana, mentre que Amazon puja un mig punt percentual.

No obstant això, UnitedHealth Group i Travelers són les companyies que encapçalen els guanys al Dow Jones en revalorar-se un 0,59%, mentre que DowDuPont es deixa més del 0,38%.

El petróleo, por su parte, se mueve prácticamente plano, con el Brent por encima de los 66 dólares después de marcar esta semana máximos desde 2014 al tocar los 67 dólares. La jornada contará con importantes referencias para el crudo al publicarse los datos de inventarios que publica todas las semanas la Agencia de Información de la Energía (AIE). Asimismo, hoy se conocen las peticiones semanales de subsidio por desempleo, la balanza comercial de bienes con los datos de noviembre y el PMI de Chicago de diciembre.

El petroli, per part seva, es mou pràcticament pla, amb el Brent per sobre dels 66 dòlars després de marcar aquesta setmana màxims des de 2014 en tocar els 67 dòlars. La jornada comptarà amb importants referències per al cru en publicar-se les dades d'inventaris que publica cada setmana l'Agència d'Informació de l'Energia (AIE).

Així mateix, avui s'han conegut les peticions setmanals de subsidi per desocupació, que es van situar als 245.000, per sobre del que s'esperava i en línia amb la setmana anterior. La balança comercial, per la seva banda, va llançar un dèficit de 69.680 milions d'euros al novembre, un saldo més negatiu del previst pel consens d'analistes i que es va engrandir respecte a l'octubre.

Wall Street va tancar ahir amb lleus guanys, amb el Dow Jones als 24.770 punts, el Nasdaq, als 6.939 punts i l'S&P 500, als 2.683 punts. A les borses europees els principals índexs han cotitzat generalment en vermell, amb un retrocés del 0,71% per a l'IBEX 35. A Àsia, les principals borses han tancat amb guanys, amb l'excepció de Tòquio, on el Nikkei japonès s'ha deixat un 0,6%.

Noticias relacionadas

contador