• L’informe "detallat i definitiu" el donarà a conèixer el proper mes de febrer, amb motiu de la presentació dels seus resultats de l'exercici 2017
ep ignacio galan presidenteiberdrola
IBERDROLA.

La reforma fiscal de Donald Trump va ser aprovada el passat 22 de desembre. I les empreses ja comencen a reaccionar a aquesta decisió. Aquest dijous l'energètica espanyola Iberdrola ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que aquesta mesura li generarà 1.700 milions de benefici als seus comptes de 2017.

"D'acord amb els càlculs preliminars realitzats, l'ingrés podria arribar a un import a l'entorn dels 1.200 milions d'euros després d'impostos", indica Iberdrola. Aquest càlcul és "conseqüència dels ajustos que calen realitzar en diverses partides comptables que s'estan analitzant, en no estar disponible encara tota la informació necessària per a la seva determinació", amplia la companyia.

La companyia té els Estats Units com el seu tercer mercat, després d'Espanya i el Regne Unit. Al territori nord-americà, l'energètica basca genera el 20,6% dels seus ingressos. "S'espera que aquest ingrés no recurrent no alteri significativament el benefici net consolidat de la societat del present exercici", informa Iberdrola a la CNMV.

"El seu impacte serà compensat mitjançant l'aplicació de diverses mesures de gestió relacionades amb l'optimització del perfil de negoci del grup, que incidiran en la millora dels resultats consolidats de la societat durant els propers exercicis, així com pel valor final comptable del negoci del Brasil un cop realitzada l'ampliació de capital en Neoenergía, després de la recent suspensió del procés de la seva sortida a borsa", afegeix la companyia.

D'altra banda, Iberdrola va destacar que la informació referent a l'impacte de la reforma fiscal està sent analitzada i l’informe "detallat i definitiu" el donarà a conèixer el proper mes de febrer, amb motiu de la presentació dels seus resultats de l'exercici 2017.

OPERA EN 25 ESTATS

Iberdrola està present als Estats Units a través d’Avangrid, companyia que es va estrenar a Wall Street al desembre de 2015 després de tancar la fusió entre Iberdrola USA i UIL Holdings Corporation i que està participada en un 81,5% pel grup espanyol.

La filial americana d'Iberdrola, que és el segon operador eòlic del país, opera en 25 estats i compta amb actius per valor de 31.000 milions de dòlars (uns 26.360 milions d'euros). Avangrid integra vuit companyies regulades que operen a Nova York, Maine, Massachusetts i Connecticut, amb 3,2 milions de clients.

El passat 22 de desembre, el president dels Estats Units, Donald Trump, va signar la llei de reforma fiscal, que inclou una massiva baixada d'impostos al país dels últims 30 anys, amb una retallada d’1,5 bilions de dòlars (1,26 bilions d'euros). A més, la normativa inclou una retallada de l'impost sobre societats del 35% al ​​21%, així com l'exempció de la major part dels impostos sobre beneficis recaptats a l'estranger.

Noticias relacionadas

contador