• Las subidas de Asia continúan con el impulso de las bolsas europeas
  • El principal dato del día es la publicación de los inventarios de crudo en EEUU
bolsa-madrid

Després de la pujada dels mercats asiàtics les borses europees han obert amb fortes pujades, una jornada en la qual cobrarà bastant importància la dada sobre inventaris de cru als EUA. L'IBEX es prepara per encarar els 9000 punts després de pujar gairebé un 1% en l'inici de la sessió.

  • 8.167,50
  • -0,26%

DAX

  • 18.704,42
  • -0,18%
  • 11.327,70
  • 0,25%

Les accions europees acabaven dimarts amb pujades significatives després d'iniciar la sessió amb pèrdues de gairebé l’1%. Els principals índexs europeus van pujar per sobre del 2% i l'IBEX es quedava en els 8913 punts, encarant el nivell psicològic dels 9.000 punts. D'altra banda, els ministres de finances de la zona euro van acordar amb Grècia i el Fons Monetari Internacional (FMI) avançar en la renegociació aquest dimecres amb la sol·licitud d'alleujament del deute grec.


Mentrestant, als EUA, James Bullard, president de la Fed de St. Louis declarava a CNBC que l'alça en els tipus de per part de la Reserva Federal dels EUA al juny o juliol no és irrevocable, però les dades suggereixen que és hora d'estrènyer el gallet. "No hi ha raó per preestablir juny", va dir Bullard, afegint que el Comitè Federal de Mercat tindrà en compte les dades abans de decidir.


Des del punt de vista macroeconòmic, la principal dada del dia és la publicació dels inventaris de cru als EUA. A més, caldrà parar esment a l'índex IFO de confiança empresarial a Alemanya i a l'índex de preus de producció a Espanya, encara que aquest últim és el menys rellevant.


PERFIL TÈCNIC DE L'IBEX


César Nuez, analista tècnic de Bolsamania, assenyala que "Finalment, veiem avui dimarts el senyal que portem 15 sessions esperant. L'IBEX-35 acaba amb unes pujades del 2,34%" i adverteix de la importància de la mitjana de 200 sessions com a resistència, la superació de la qual "ens faria pensar en un canvi de tendència a mitjà i llarg termini".

contador