• Steven Mnuchin espera acordar amb el Congrés la reforma fiscal abans d'agost
  • Donald Trump compareixerà al Congrés el dimarts vinent
cbwallstreet2

Vendes del 0,5% a Wall Street, després que el Dow Jones aconseguís ahir dijous el seu desè màxim històric consecutiu, la seva millor ratxa de rècords des del 1987.

  • 38.085,80
  • -
  • 17.430,50
  • -0,55%
  • 5.572,09
  • -

El selectiu nord-americà va tancar per sobre dels 20.800 punts, ha pujat més del 5% aquest any i més del 25% els últims dotze mesos, en una ratxa alcista que acabarà algun dia (probablement amb una forta correcció), però que a curt termini sembla no tenir final.

En una jornada en què falten per publicar-se les dades de vendes d'habitatges i de confiança del consumidor, els analistes de Bankinter destaquen els comentaris del nou secretari del Tresor, Steven Mnuchin, que espera acordar amb el Congrés una profunda reforma fiscal abans d'agost.

Mnuchin, antic banquer de Goldman Sachs, també va assenyalar que el seu objectiu és aconseguir un creixement del PIB d'almenys el 3%. D'altra banda, "obria la possibilitat a noves emissions (de deute) a terminis ultra llargs, per sobre dels 30 anys i fins i tot podent arribar als 50/100 anys", afirmen des de Bankinter. Les paraules de Mnuchin són interpretades pel mercat com una postura més realista sobre els objectius que pretén aconseguir Trump durant el seu mandat (el president parla d'una reforma fiscal en qüestió de setmanes i d'un creixement del 4%).

Segons la seva opinió, la següent data a vigilar és el proper 28 de febrer, ja que està prevista la compareixença de Donald Trump davant del Congrés i el president pot aclarir alguna de les seves polítiques, fet que "podria servir de catalitzador al mercat, sobretot si se centra en temes fiscals".

En relació a Trump, un sondeig d'Oxford Economics revela que els inversors consideren el risc d'una possible guerra comercial deslligada pel president dels EUA com el principal factor que pot reduir el creixement econòmic. En general, els partícips en aquest sondeig consideren que hi ha més risc de sorpreses econòmiques negatives que positives a mig termini.

En aquest sentit, el mandatari ha afirmat que el seu objectiu és tenir l'arsenal nuclear més gran del món i superar Rússia i que Xina podria resoldre l'amenaça a la seguretat nacional que representa Corea del Nord "molt fàcilment si ho volgués fer".

A nivell empresarial, el principal protagonista és Hewlett Packard Enterprise, ja que l'empresa de serveis informàtics cau amb força un 6% després de publicar resultats anit que han estat molt mal rebuts pel mercat. Els seus ingressos es van situar per sota de l'esperat i l'empresa també va retallar la previsió de guanys pel 2017.

Al mercat de petroli, el cru West Texas cau un 1,1%, fins als 53,81 dòlars. I al mercat de divises, l'euro puja un 0,1%, fins als 1,060 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 2,33%.

Noticias relacionadas

contador