• NH recalca que ha aprovat recentment un Pla Estratègic "amb un projecte independent de gran creixement"
  • "La notícia és positiva" per als accionistes d'NH, assenyalen els experts de Sabadell
ramon aragones nh hotel portada
NH Hotel

NH Hotels ha confirmat que ha rebut "una mostra d'interès no sol·licitada, preliminar i no vinculant de Grup Barceló per a la fusió dels seus respectius negocis". La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès la cotització d'NH Hotels abans de l'obertura davant la informació que publica Expansión aquest dilluns a la portada. Després de reprendre la cotització, les accions de NH es disparen un 17%, fins a 5,85 euros.

  • 4,38€
  • 0,23%

El diari avançava que Barceló ha fet una proposta en ferm al Consell d'Administració d'NH per estudiar la fusió de les dues companyies. El grup hoteler ha confirmat el seu interès, amb una oferta de 7,08 euros per acció a través d'un canvi de títols que suposa una prima per als accionistes del 27% respecte al preu mitjà de cotització durant els últims tres mesos, i d'un 41% sobre el tancament de divendres, valorant NH en 2.480 milions d'euros.

NH Hotel afegeix al fet rellevant enviat a la CNMV que Grup Barceló ostentaria eventualment una participació del 60% al grup combinat i majoria al seu òrgan d'administració, "tot això segons aquesta mostra d'interès no sol·licitada".

"El Consell d'Administració d’NH va aprovar recentment un Pla Estratègic a 3 anys per a la Societat, amb un projecte independent de gran creixement que avui segueix sent vàlid. Qualsevol modificació d'aquesta decisió, o la consideració de qualsevol alternativa estratègica, serà oportunament comunicat al mercat", afegeix el fet rellevant d’NH Hotels.

Barceló ha explicat que l'oferta estaria subjecta al fet que la CNMV eximeixi Barceló de llançar una OPA per NH. L'activitat de Barceló s'integraria a NH a canvi de noves accions de la companyia mitjançant una ampliació de capital i mantindria la societat cotitzada, afegeix el diari.

Els experts de Banc Sabadell valoren al seu informe diari aquesta possible operació. "A falta de conèixer-ne els detalls finals, la notícia és positiva. Si es confirma el que s'ha comentat en premsa, s'estaria valorant l'acció d’NH a 6,95 euros/acció. A més, l'accionista d’NH es beneficiaria de les potències sinergies que en sorgeixin", expliquen aquests analistes.

Pel que fa a la disponibilitat dels accionistes actuals d’NH (HNA: 29,5%, Oceanwood: 11,85%; Hesperia: 9,3%; Henderson: 4,2%; Barendina: 3%) a acceptar l'operació, els analistes del banc català creuen que "veurien amb bons ulls una operació en els termes comentats". "El dubte podria venir per HNA, que podria veure pressionada per llançar una OPA, encara que els rumors de mercat passen perquè té problemes de liquiditat i això podria allunyar aquesta possibilitat (recordem que fa uns dies va anunciar la venda amb pacte de recompra d'un 1,14% del capital d’NH)", afegeixen des de Sabadell.

"En una primera aproximació, la prima de control ens sembla interessant i NH hauria de cotitzar amb fortes pujades quan s'aixequi la suspensió d'accions", indiquen els experts de Bankinter. Des del punt de vista estratègic, aquests analistes opinen que l'operació "tindria sentit". "La fusió donaria lloc al major grup hoteler espanyol, amb 100.000 habitacions i àmplia diversitat geogràfica", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador