ep junta generalaccionistasnh 2017
NH

NH Hotels ha anunciat aquest dilluns l'amortització i cancel·lació íntegra de les seves obligacions sènior garantides, emeses el 2013 per 250 milions d'euros i amb venciment el 2019, una acció amb la qual espera accelerar la reducció del seu deute en 100 milions d'euros, el principal pendent de pagament.

  • 4,12€
  • -0,96%

Segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'amortització es realitzarà el 30 de novembre a càrrec de tresoreria disponible i de forma temporal amb línies de crèdit a curt termini i permetrà un estalvi net d'interessos al voltant de 9,6 milions d'euros.

Segons va assegurar la cadena hotelera, aquesta cancel·lació suposa "una fita significativa al pla estratègic de la companyia i persegueix reduir l'import brut i cost mitjà del seu endeutament a llarg termini, així com prolongar la seva vida mitjana".

El mecanisme d'amortització anticipada que estableix l'emissió preveu la possibilitat de cancel·lació anticipada en un 103,438% del seu valor nominal a partir del proper 15 de novembre, al qual haurà d'afegir l'import dels interessos meritats i pendents de pagament a la data.

Després de l’amortització, el cost mitjà del deute es reduirà del 4,2% al 3,8%, la vida mitjana es prolongarà des de 4,4 als 4,7 anys, i el deute brut a llarg termini se situarà a l’entorn de 740 milions d'euros.

De la mateixa manera, la cadena ha ressaltat que la línia de crèdit sindicada signada el 2016 per un import de 250 milions d'euros continuarà disponible "íntegrament", i estén la seva venciment de forma automàtica fins a 2021 com a conseqüència d'aquesta amortització.

NH ha conclòs que després de les emissions d'obligacions sènior garantides realitzades en 2016 i 2017 finalitza el procés de refinançament del seu deute a llarg termini, queda com a únic venciment a mitjà termini el bo convertible de 250 milions d'euros amb venciment el novembre de 2018 i preu de conversió de 4,910 euros per acció (última cotització en 5,33 euros).

Noticias relacionadas

contador