• "Ningú de la companyia està en converses amb Barceló o cap altre grup", han recalcat fonts de NH Hotel
  • Els experts creuen que una hipotètica fusió tindria sentit estratègic
ramon aragones nh hotel group
NH

NH Hotel Group és, a aquestes hores del matí, el quart valor que més puja del Mercat Continu, amb alces del 2,55%. La companyia es revalora a l’empara de les especulacions sobre una possible fusió amb Barceló. Segons informa ElConfidencial, Barceló devia contractar Santander per estudiar aquesta operació i donar lloc a un líder al sector hoteler.

  • 4,14€
  • 1,10%

Els experts de Bankinter insisteixen que, de moment, es tracta només d'un rumor. De fet, fonts oficials de Barceló i NH Hotel s'han negat a 'Bolsamanía' que hi hagi qualsevol negociació en aquest sentit. Des de Barceló han desmentit la informació mentre que des de NH Hotels han negat "rotundament que ningú de la companyia estigui en converses amb Barceló o cap altre grup". "Estem molt centrats en el nostre pla de negoci i de fet, hem convocat els inversors per parlar-ne el proper 28 de setembre. Ho neguem rotundament", han recalcat aquestes fonts.

Els experts de Bankinter, tot i que precisen que sense dades no poden valorar aquestes especulacions, sí que reconeixen que una fusió tindria sentit des del punt de vista estratègic per a les dues cadenes hoteleres. "Generaria sinergies principalment en aquelles regions on les dues ja tenen presència i milloraria la seva competitivitat a nivell internacional", apunten.

La hipotètica fusió donaria lloc al major grup hoteler espanyol amb 100.000 habitacions. "Aquest any els ingressos de NH podrien superar els 1.500 milions d'euros enfront dels 1.475 milions el 2016, l'EBITDA podria arribar als 234 milions enfront dels 181 milions i el deute financer net quedaria al voltant de 696 milions", assenyalen des de Bankinter. Per la seva banda, Barceló va obtenir uns ingressos el 2016 de 1.980 milions d'euros i un EBITDA de 339 milions. "Comparant ràtios per habitació, en el cas de NH el RevPar (ingrés per habitació disponible) de 2016 va ser de 61,60 euros i l'EBITDA / habitació, de 0,003 vegades. En el cas de Barceló, el RevPar va ser de 54,4 euros però amb un major atractiu en termes d'EBITDA / habitació (0,01 vegades)", expliquen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador