• Després que la CNMV prorrogués la prohibició de les posicions baixistes, Liberbank va tancar amb una pujada de gairebé un 6%
  • El veto als curts en l'entitat continua fins al 30 de novembrea los cortos en la entidad continúa hasta el 30 de noviembre
liberbank menendez portada
Bolsamanía

Liberbank tanca amb lleugers guanys (+ 0,11%) un dia després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) decidís prorrogar el veto als curts. L'entitat ha començat amb pujades de l'1%, però ràpidament s'ha donat la volta al vermell. Després que el supervisor informés sobre la prohibició, Liberbank es va disparar a la borsa i va tancar amb una pujada del 5,77%.

  • 0,28€
  • 1,72%

La CNMV va informar ahir que prorrogava la prohibició de les posicions baixistes en Liberbank fins al 30 de novembre de 2017, és a dir, dos mesos i mig més. Tot i això, ha assenyalat que la seva intenció és "aixecar la prohibició tan aviat com el procés d'ampliació de capital es completi".

L'organisme va comunicar que la decisió s'ha pres després d'estudiar totes les circumstàncies. No obstant això, van matisar que s'ha pres la decisió sobretot pel recent anunci fet per Liberbank de l'ampliació de capital per 500 milions d'euros, que haurà de ser aprovada per la Junta el proper 9 d'octubre.

El supervisor va establir aquest veto per primera vegada el passat 12 de juny pel termini d'un mes amb l'objectiu de posar fre als "forts descensos" i l'"alta volatilitat" que estaven experimentant els títols del banc després de la resolució de Popular, que va tenir lloc cinc dies abans, en un context en què no hi havia "informacions negatives difoses per l'entitat ni pendents de difondre" que justifiquessin els profunds retrocessos.

Aquesta decisió va ser prorrogada el passat 12 de juliol per dos mesos més, que van vèncer aquest dimarts a les 23.59 hores. Finalment, el supervisor dels mercats va decidir allargar el veto fins al 30 de novembre a les 23.59 hores.

Liberbank va estar ahir suspesa de cotització durant unes hores, a causa d'una informació que es va publicar abans de la informació sobre la pròrroga. L'entitat es va disparar i la CNMV va suspendre la seva cotització des de les 12 fins a les 14:30 hores.

Noticias relacionadas

contador