• L'agència de notícies Efe ha publicat una nota que afirmava que la CNMV hauria perllongat en dos mesos la prohibició
  • La CNMV havia desmentit la notícia d'Efe i assenyalat que la seva decisió es coneixeria al tancament del mercat
ep sucursal banco liberbank

Liberbank ha tornat a cotitzar. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha anunciat la suspensió de la cotització de l'entitat després que l'agència Efe filtrés que l'organisme regulador prolongarà per dos mesos més la prohibició als 'curts' en l'entitat. Ala seva tornada al parquet, el banc repunta un 6% i cotitza a 0,82 euros.

  • 0,28€
  • 1,72%

Segons la CNMV, Efe havia hagut d'anul·lar aquesta nota. L'organisme havia assenyalat que no pensava fer pública la seva decisió fins al tancament del mercat. Ara, després d'aquesta filtració, és probable que el regulador hagi de avançar l'anunci de la seva decisió.

En el moment de la suspensió Liberbank estava pujant un 5,13%. El banc ha incrementat ràpidament les alces després de conèixer-se la filtració i ha passat de revalorar-se un 2% a pujar més d'un 5% en pocs minuts.

La CNMV va prohibir les posicions curtes en Liberbank per primera vegada el passat 12 de juny, després de la resolució de Popular, que va provocar fortes caigudes en el banc. Per evitar l'efecte contagi, i argumentant que els fonamentals de Liberbank no justificaven els descensos que havia experimentat, el regulador borsari va prohibir els 'curts' per un mes i va perllongar el veto el 12 de juliol dos mesos més. Aquest dimarts, a les 23:59 hores, venç el termini per decidir sobre els 'curts' en Liberbank després de tres mesos sense ells.

La decisió de la CNMV arriba després que Liberbank anunciés la setmana passada una ampliació de capital de 500 milions d'euros amb l'objectiu d'accelerar la reducció de la seva cartera d'actius immobiliaris i adjudicats. La notícia no va ser gens ben rebuda pels mercats.

Noticias relacionadas

contador