ep archivo   el presidente de grifols thomas glanzmann
JORDI PLAY - Archivo

El president executiu de Grifols, Thomas Glanzmann, ha enviat una carta als accionistes de la companyia, de cara a la Junta General d'Accionistes que se celebra el proper 14 de juny, en què fa referència a Gotham Citi Research -causant del seu enfonsament en borsa durant aquests primers mesos de l'any amb diversos informes molt negatius sobre la farmacèutica- com a "fons oportunista", i en què diu tenir "plena confiança" en la causa judicial contra Gotham als EUA.

  • 9,92€
  • 0,38%
  • 6,96€
  • 2,20%

A finals de gener, Grifols va presentar una demanda davant el Tribunal de Districte dels EUA al Districte Sud de Nova York. "Els advocats que representen Grifols i els dels demandats van acordar recentment un calendari en què el jutge atendrà les mocions de les dues parts. Tenim plena confiança en el nostre cas", ha dit Glanzmann.

A l'esmentada missiva, el president de Grifols recorre tot el que va passar des que va arrencar l'any, amb el primer atac de Gotham mitjançant un informe absolutament negatiu el 9 de gener. Glanzmann explica que, per enfrontar la situació, el Consell d'Administració en ple de Grifols s'ha reunit catorze vegades entre gener i maig, amb trobades celebrades dues vegades a la setmana, i detalla també com s'ha treballat conjuntament amb les empreses auditores KPMG i Deloitte.

"El Consell va tenir un rol molt actiu a l'hora de definir una resposta i un pla d'acció coordinats per afrontar la situació. En definitiva, tots els membres del Consell i l'equip de Finances hi van estar plenament implicats i van treballar sense parar per gestionar la situació i recuperar la confiança dels inversors i el mercat”.

El màxim responsable de Grifols afegeix que sempre han defensat la veracitat de la informació financera que han comunicat, i explica com van complir les exigències de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que "no va sol·licitar la reformulació dels nostres estats financers, sinó la reexpressió d'una transacció concreta”.

Thomas Glanzmann insisteix que Grifols "no tenia ni té res a amagar" i detalla com, paral·lelament a les reunions del Consell, ell mateix va presidir un segon grup de treball, integrat per membres del Consell, responsables dels equips de comunicació, jurídic i financer i experts externs, per afrontar la crisi.

El president de Grifols es refereix així mateix als canvis a la cúpula executiva de Grifols -amb les sortides de Raimon i Víctor Grifols, als quals ha agraït la seva feina. "És molt positiu saber que Grifols seguirà beneficiant-se de tenir-los al Consell en la seva qualitat de consellers dominicals". Parla també de les considerables millores al Consell, amb l'entrada com a conseller delegat de Nacho Abia i la propera entrada, prèvia autorització de la Junta, de dues noves conselleres independents "que aportaran valor afegit en matèria de finances i govern corporatiu".

Amb tot, Thomas Glanzmann conclou afirmant que tot el que han viscut als últims mesos "no ha fet sinó reforçar la nostra resistència, fortalesa i determinació per generar valor per als nostres accionistes i tots els nostres grups d'interès".

Noticias relacionadas

contador