• La companyia presenta resultats el proper 14 de març
  • JP Morgan ha retallat la seva valoració fins a 35,50 euros des de 38 euros
  • Els analistes de Citi també han reduït la seva valoració fins a 36,50 euros
amancio ortega 032017 itx
Bolsamanía.
44,70€
  • -0,15€
  • -0,34%

Les accions d'Inditex han perdut un 7,06% aquest divendres, fet que suposa la caiguda més gran des de març de 2009 (el dia 5 d'aquest mes va cedir un 10,32%). Una caiguda que ha portat la companyia tèxtil a tancar la sessió en 25 euros per acció, un nivell que no es veia des d'agost de 2015. Aquest retrocés està reforçat pel gran volum de negociació, 14 milions de títols negociats enfront dels 3,1 milions de mitjana.

Fonts pròximes a Inditex descarten que els descensos d'aquest divendres es deguin a qualsevol novetat al voltant del accionariat de la companyia controla per Pontegadea, la societat patrimonial d'Amancio Ortega. Bolsamanía s'ha posat en contacte amb Inditex que, de moment, ha declinat fer comentaris. Amb aquesta caiguda, la fortuna d'Amancio Ortega, l'home més ric d'Europa, perdria un 3.150 milions d'euros i es mantindria als 72.000 milions d'euros.

El consens d'analistes de FactSet li atorga un preu objectiu mitjà de 34,7 euros, xifra que implica un potencial del 35%, potencial que s'ha incrementat després de les últimes caigudes de la companyia que està tenint el seu màxim exponent aquest divendres. L'empresa d'Amancio Ortega va tocar màxims històrics al juny de 2017, als 36,51 euros. El 67% dels experts tenen una recomanació de 'compra' sobre les accions de la companyia, mentre que el 25% recomana 'mantenir' i el 8%, 'vendre'.

JP MORGAN I CITI RETALLEN SEUS VALORACIONS

Encara que un dels factors que està pesant en l'ànim dels inversors és una retallada de valoració realitzat pels analistes de JP Morgan Cazenove i Citi. Des JP Morgan, han reiterat el consell de sobreponderar (afegir el valor en cartera), però han reduït el seu preu objectiu a 12 mesos fins als 35,50 euros per títol des dels anteriors 38 euros.

"A causa d'un major efecte negatiu del tipus de canvi, hem retallat les nostres previsions un 5% i el nostre preu objectiu fins a 35,50 euros des de 38 euros", afirmen aquests experts. "Encara que una dada de vendes comparables més suau durant el quart trimestre pot produir pressió a curt termini en el valor, l'efecte divisa ja està descomptat i l'acció ha baixat un 10% durant els últims tres mesos, així que aprofitaríem qualsevol debilitat addicional com un atractiu punt d'entrada", han afegit.

A més, des de Citi han retallat la seva valoració fins als 36,50 euros per acció des dels anteriors 40 euros (mantenen el consell de compra sobre el valor) a causa que també preveuen una caiguda de 120 punts bàsics en el marge brut, també a causa de l’"efecte negatiu del tipus de canvi i del llançament de la col·lecció primavera/estiu al gener ".

Des dels màxims històrics Inditex ja ha perdut un 26%. El dia que va aconseguir arribar a màxims, 'valia' 113.788 milions d'euros. Ara, 83.000 milions

Des dels màxims històrics, Inditex ja ha perdut un 26%. El dia que va aconseguir arribar a màxims, Inditex 'valia' 113.788 milions d'euros. La companyia tèxtil estava al cim de l'IBEX 35. Vuit mesos després, ha perdut els 100.000 milions d'euros i ara només compta amb una capitalització de 83.000 milions d'euros, és a dir, ha perdut un quart del seu valor.

ADVERTÈNCIA DE BERENBERG

Els analistes de Berenberg adverteixen en un informe publicat aquest divendres que "els inversors han estat massa optimistes amb la força d'Inditex". El banc alemany, que té un consell de 'vendre' sobre Inditex, considera que el gegant tèxtil espanyol tenia avantatge en la venda en línia i era innovador, però ara companyies com la britànica Asos segueixen a prop. "Quant a les vendes en línia, té vents a favor, perquè els costos d'enviament, les despeses de màrqueting i el pagament per clic empenyen el seu creixement", afirmen.

Per la seva banda, Bankinter tampoc troba un motiu concret per a aquesta gran caiguda de la companyia. No obstant això, els analistes apunten a possibles dubtes sobre els seus resultats que es presentaran el proper 14 de març que a les seves estimacions apunten que "els seus comptes seran fluixes", afirma.

D'altra banda, aquest divendres RBC ha augmentat la seva cautela sobre Henness & Mauritz (H&M), la cadena de moda sueca que és un dels principals rivals d'Inditex. Els experts de l'entitat canadenca destaquen que hi ha una major pressió en el marge de venda de les seves peces del que anticipa el mercat. Els analistes consideren que la cadena de moda sueca té la necessitat de "liquidar l'excés d'existències i han d'invertir més en l'oferta per millorar la relació qualitat-preu del seu principal marca", apunta.

Una valoració que Ivan San Félix, analista de Renta 4, no creu que tingui un impacte en la cotització d'Inditex. "La situació d'H&M és molt diferent de la d'Inditex i, encara que són dues companyies que tinguin una relació directe, les dificultats que pugui estar vivint la cadena sueca tenen més pinta de ser interns", assegura.

Els analistes de Berenberg adverteixen en un informe publicat aquest divendres que "els inversors han estat massa optimistes amb la força d'Inditex

Des del punt de vista tècnic, José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, afirma sobre Inditex que "crida l'atenció com n’és d’impecable el moviment del retrocés temporal a la zona de resistència, abans suport, que li confereix la base del canal baixista”.

L'analista afegeix que "al cap i a la fi, el que tenim des dels màxims que va assolir el passat exercici als 36,5 euros són màxims i mínims decreixents, cosa que no és altra cosa que la definició més simple d'una tendència baixista.”

Noticias relacionadas

contador