• "H&M corre el risc de no invertir prou per millorar l'oferta principal", indiquen des del banc canadenc
ep hmsudafrica
HM

RBC augmenta la seva cautela sobre Henness & Mauritz (H&M), la cadena de moda sueca que és un dels principals rivals d'Inditex. Els experts de l'entitat canadenca destaquen que hi ha una major pressió en el marge de venda de les seves peces del que anticipa el mercat.

Els analistes retallen un 26% el seu preu objectiu fins als 125 corones sueques i retallen la seva recomanació fins a 'infraponderar'. Un nivell que suposa un 9% menys de les 138,6 corones amb què cotitza aquest divendres. RBC apunta que l'inventari d’H&M ha augmentat un 17% des del seu últim informe. Per tant, consideren que la cadena de moda sueca té la necessitat de "liquidar l'excés d'existències i han d'invertir més en l'oferta per millorar la relació qualitat-preu del seu principal marca", apunta.

A més dels marges, RBC considera que "el mercat ha subestimat la possible canibalització de les vendes a les botigues i considera que H&M corre el risc de 'sobredistribuir' i no invertir prou per millorar l'oferta principal", apunta al seu informe.

Igual que qualsevol minorista de moda, els experts assenyalen que H&M s'enfronta a riscos com el factor clima i la renovació de la moda. "També pot haver-hi una pressió al marge brut més gran a l'esperada si les vendes comparables continuen decebent o si l'euro es debilita respecte al dòlar nord-americà", matisen.

RBC també alerta que H&M pot veure una major competència a l'esperada en els seus principals mercats a partir de competidors de descompte més barats o de minoristes que apostin amb força per un creixement més ràpid en la venda en línia.

Abans aquests riscos, les alternatives que ofereixen des de l'entitat canadenca a H&M és millorar amb èxit la seva oferta de productes i canals múltiples més ràpid del que s'esperava, cosa que portarà un retorn a les vendes comparables i el desenvolupament positiu de marges. "Això ens donaria més confiança en la sostenibilitat dels seus dividends", afirmen. RBC va retallar al gener les estimacions de benefici per acció (BPA) d'H&M entre un 6% i un 7% per sota de la del consens i esperen una retallada del dividend el 2018.

Noticias relacionadas

contador