dimas gimeno portada
Alberto Sánchez

La batalla familiar a El Corte Inglés continua. Dimas Gimeno serà ferm i lluitarà per mantenir el seu lideratge al grup tot i la convocatòria d'un consell per destituir-lo aquest dijous. El seu objectiu passa per obtenir un acord que li permeti obtenir liquiditat per les seves accions, però d'antuvi, el president planeja impugnar el consell que pretén la seva marxa i que considera "nul de ple dret".

En una entrevista a Expansión, Gimeno assegura que la seva marxa col·locarà l'empresa "d'una situació dolenta a una altra infinitament pitjor". Per això demana posposar el consell per organitzar el futur de la companyia i certificar els canvis del govern corporatiu. No obstant això, el president assegura que "el que busquen les germanes Álvarez és fer-me fora a qualsevol preu".

Gimeno no nega que hi hagi una majoria suficient al consell que discuteixi la seva continuïtat però afirma que hi ha dos grups, un més contrari a la seva persona format per les germanes i el seu CEO més "afí", Víctor del Pozo, i un altre format per Jesús Nuño de la Rosa i els dos consellers més veterans, que busquen una altra via. Tot i això, opina que el seu més que possible successor, Nuño de la Rosa, "és una persona preparada i un professional que ha fet un gran treball".

El president confessa que l'origen de tots els problemes que han brollat ​​a la seva empresa es deuen a "decisions executives" que va prendre al seu moment, com l'entrada del soci de Qatar i un pla d'estalvi que permetés reduir l’"alarmant" deute que va arribar a presentar la companyia. "Han passat quatre anys de la meva presidència i en tots s'han millorat les vendes i la rendibilitat. Aquests són els meus números", afirma Gimeno.

Així mateix, el nebot d'Isidoro Álvarez assegura que aquest "mai va voler que les seves filles participessin en la gestió, però des que van prendre el seu paquet accionarial han anat treballant per guanyar poder. A ningú se li escapa que Marta Álvarez s'ha proposat i ha volgut ser president, però encara queda seny. Isidoro pensaria que han traït el seu llegat".

Finalment, preguntat per la possibilitat de vendre les seves accions, Gimeno afirma que "volem seguir molt de temps a El Corte Inglés, però si el dia de demà les coses no es fan bé i ens veiem apurats potser haguem de fer-ho". El que està clar és que el president desitja abandonar IASA perquè "amb cinc demandes interposades entre els accionistes no crec que tingui gaire sentit seguir units".

Noticias relacionadas

contador