• I per la seva banda, el president també ha convocat una citació
ep dimas gimeno alvarez 20180509173803
EL CORTE INGLÉS - Archivo

El Corte Inglés continua amb la seva guerra interna. L'última prova es dona aquesta setmana amb la convocatòria de dos consells extraordinaris: un per a aquest dijous, 14 de juny, i l'altre per al 12 de juliol. Una citació per cadascuna de les parts enfrontades. Així, el secretari del consell ha fet una citació, que és la d'aquesta setmana, a la qual s'ha sumat la del president dels grans magatzems, Dimas Gimeno, al juliol.

Així, apunten que aquest matí s'ha celebrat un reunió entre Dimas Gimeno i el previsible futur president, l'actual conseller delegat, Jesús Nuño de la Rosa, per apropar postures. No obstant això, l'acostament no ha pogut ser, sinó que ha servit per posar en relleu l'enfrontament existent. Gimeno ha proposar la celebració del consell extraordinari el 12 de juliol, però la proposta ha estat rebutjada.

Un dels consells és el convocat pel secretari del consell d'El Corte Inglés, Antonio Hernández Gil, a petició de set consellers -Marta i Cristina Álvarez Guil, Florencio Lasaga, Carlos Martínez Echavarría, Jesús Nuño de la Rosa, Víctor del Pozo i Paloma García, del fons Mancor- l'objectiu del qual és destituir Dimas Gimeno de la presidència i nomenar en el seu lloc Jesús Nuño de la Rosa- i Manuel Pizarro i el xeic de Qatar Hammad bin Jazzim nim Jaber Thani (en aquests dos casos no es va manifestar la seva decisió de vot).

Inicialment, fonts properes al directiu han assenyalat que la reunió del consell d'administració proposta per Gimeno "en condició de president" havia de tenir lloc també aquest dijous, amb una hora de diferència, davant la falta d'acord entre les parts implicades.

Malgrat això, les mateixes fonts han corregit posteriorment la seva informació i han indicat que la reunió està convocada per al proper 12 de juliol com estava fixada en un principi. En aquest sentit, malgrat que Gimeno té moltes possibilitats de ser destituït aquest dijous, aquestes fonts han assenyalat que la convocatòria d'aquest consell al juliol "té tot el sentit des del punt de vista jurídic".

CONSELL ORDINARI TENS

El passat 30 de maig, el Corte Inglés va celebrar un consell ordinari tens. Les disputes entre els cosins van anar en augment, de manera que la tensió entre les dues parts va anar creixent durant els últims dies. Les hereves d'Isidoro Álvarez, les seves filles Marta i Cristina, volien que Dimas, el seu cosí, renunciés a la presidència. En aquest sentit, van intentar variar, sense èxit, l'ordre del dia per sol·licitar la sortida de Dimas de la presidència, que voldria ocupar Marta Álvarez. També volen fer-se amb el seu 7%, tot i que és complicat, ja que els bancs no li permeten comprar amb autocartera perquè hauria de endeutar-se més.

El primer cop a la taula de les germanes Álvarez va arribar amb el nomenament de Del Pozo com a conseller delegat, ja que la figura del president passava a ser no executiva. D'aquesta manera, Dimas Gimeno, que posseeix el 7% de les accions d'El Corte Inglés, passava a ser el representant de la companyia sense potestat per executar. Víctor del Pozo és un dels homes de confiança de Marta Álvarez.

Fins a la data, Dimas Gimeno es mostra ferm en la seva decisió de no abandonar el seu càrrec i tampoc acceptarà cap oferta econòmica que pogués posar fi a la pugna que manté amb les seves cosines, amb demandes judicials incloses.

Noticias relacionadas

contador