• Nou consellers han aprovat aquest consell extraordinari i set d'ells votaran a favor d'aquesta destitució
dimas gimeno junta accionistas el corte ingles portada
El Corte Inglés

Dimas Gimeno continua com a president d'El Corte Inglés, però el consell d'administració ha aprovat celebrar un consell extraordinari durant la primera setmana de juny. Durant aquesta trobada es debatrà la destitució de Gimeno. Una decisió a la qual donen suport 7 consellers. Aquests set han donat suport a la celebració del consell extraordinari, així com Manuel Pizarro i el xeic de Qatar, Hammad bin Jazzim bin Jaber al-Thani, encara que aquests dos últims no han manifestat la seva decisió de vot.

Els consellers que votaran sí a la destitució de Dimas Gimeno són Marta i Cristina Álvarez, Carlos Martínez Echeverría, Florencio Lasaga, Víctor del Pozo i Jesús Nuño de la Rosa (ambdós consellers delegats de la companyia). A aquests consellers se'ls ha afegit avui Paloma García Peña, representant del fons Mancor.

Fonts de l'empresa han desmentit que durant els precs i preguntes les germanes Álvarez hagin tractat el tema de la destitució de Dimas Gimeno. De fet, insisteixen que no s'ha debatut aquest tema "perquè s'ha aprovat un consell extraordinari que tractarà sobre aquesta destitució".

D'altra banda, no s'ha tractat res de la sortida a borsa d'El Corte Inglés, tot i que estava a l'ordre del dia. De fet, Dimas Gimeno com a president del gegant de distribució ho va afegir a aquest ordre del dia 48 hores abans que se celebrés.

No obstant això, tal com han explicat fonts de l'empresa, quan ha arribat Gimeno amb el full de l'ordre del dia, els consellers han assenyalat que és un tema que han de tractar els consellers delegats i no durant el consell d'administració. D'aquesta manera, no s'ha tractat, ni s'ha debatut, ni s'ha aprovat un estudi per a una possible sortida a borsa.

GUERRA FAMILIAR ENTRE DIMAS GIMENO I LES GERMANES ÁLVAREZ

Aquest consell d'administració s'ha celebrat en un moment tens per als membres de la família Álvarez, ja que les disputes entre els cosins han anat en auge durant els últims dies. Les hereves d'Isidoro Álvarez, les seves filles Marta i Cristina, volien que Dimas, el seu cosí, renunciés a la presidència. En aquest sentit, van intentar variar, sense èxit, l'ordre del dia per sol·licitar la sortida de Dimas de la presidència, que voldria ocupar Marta Álvarez. També volen fer-se amb el seu 7%, tot i que és complicat, ja que els bancs no li permeten comprar amb autocartera, perquè hauria d’endeutar-se més.

El primer cop a la taula de les germanes Álvarez va arribar amb el nomenament de Del Pozo com a conseller delegat, ja que la figura del president passava a ser no executiva. D'aquesta manera, Dimas Gimeno, que posseeix el 7% de les accions d'El Corte Inglés, passava a ser el representant de la companyia sense potestat per executar. Víctor del Pozo és un dels homes de confiança de Marta Álvarez.

Fins a la data, Dimas Gimeno es mostra ferm en la seva decisió de no abandonar el seu càrrec i tampoc acceptarà cap oferta econòmica que pogués posar fi a la pugna que manté amb les seves cosines, amb demandes judicials incloses.

Noticias relacionadas

contador