• El Ministeri de Sanitat crida a la calma: consideren "inversemblant" sostenir, a 11 dies de la votació, que Barcelona estigui descartada
ep consellersalud tcomin y ministrasanidad dmontserrat
EUROPA PRESS

A 10 dies que els 'Vint-i-set' votin a Brussel·les les destinacions de l'Agència del Medicament i de l'Agència Bancària europees, Barcelona perd força davant les seves principals competidores, Milà i Bratislava, per la crisi política a Catalunya. Tant és així que recents informacions publicades pel 'Financial Times' asseguren que la capital catalana ja s'ha descartat davant les seves principals competidores.

La reacció del Ministeri de Sanitat no s'ha fet esperar i fonts internes han assegurat que la candidatura de Barcelona continua competint en una cursa "molt igualada" per acollir la nova seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA), tot i la incertesa creada per la crisi política.

El Ministeri de Sanitat crida a la calma: consideren "inversemblant" sostenir, a 11 dies de la votació, que Barcelona estigui descartada

De fet, creuen que està "tot molt igualat" de cara a la votació final i consideren "inversemblant" sostenir, a 11 dies de la votació i amb tots els estats que voten, que Barcelona estigui descartada i que Milà i Bratislava liderin la disputa per quedar-se amb l'Agència, com s'ha publicat pel mitjà britànic.

El Ministeri reconeix que el conflicte polític que viu Catalunya no ha ajudat a la candidatura. No és un tema nou, la crisi a la regió i l'independentisme, que pesen a l'opció de Barcelona des del principi, ha suscitat nombrosos dubtes. I encara que la indústria farmacèutica ha fet pinya amb la decisió ministerial d'apostar per la capital catalana i el front polític ha estat també unitari tot i la galopant crisi, nombroses veus s'han alçat qüestionant la viabilitat de Barcelona, ​​precisament perquè la possible independència i l'abandonament de la UE invaliden la capital de Catalunya com a seu d'un organisme europeu.

No obstant això, Sanitat considera que en aplicar l'article 155 de la Constitució s'ha donat "un missatge de tranquil·litat", i que la situació ara és millor que fa un parell de setmanes.

També ressalten que Barcelona és la millor candidata "a nivell tècnic", i ja durant la presentació del projecte, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va destacar els punts forts de tenir un edifici ja disponible i comptar amb una infraestructura per assegurar una transició suau i funcionament immediat després de la mudança, quan l'EMA abandoni Londres al març de 2019.

VOTACIÓ EL 20 DE NOVEMBRE

Barcelona competeix amb altres 18 ciutats europees i se situa entre les favorites, si s'observen les enquestes als empleats de l'EMA o l'Informe de la Comissió Europea que ha avaluat les característiques tècniques de cada candidata.

No obstant això, el context polític llasta el projecte de Barcelona, ​​els punts forts del qual són disposar d'un edifici ja disponible, comptar amb la infraestructura i xarxa per assegurar una transició suau i funcionament immediat després de la mudança quan l'EMA abandoni Londres al març de 2019. Però la candidatura de Milà, segons defensen els diplomàtics i funcionaris europeus consultats pel 'Financial Times', s'ha vist beneficiada per l'onada d'inestabilitat generada just a l'altre costat de la Mediterrània, a Barcelona.

La votació final és secreta i se celebrarà el 20 de novembre, durant una cita a la qual concorren 19 candidates i durant la qual votaran 27 estats. I si Barcelona queda descartada, Espanya perdrà l'última oportunitat de quedar-se amb una de les agències europees que abandonen Londres pel Brexit, ja que l'EBA amb tota seguretat anirà a parar a Frankfurt.

Noticias relacionadas

contador