brokershockpeque

Aquest índex, més conegut com l'índex de la por, es mou de manera inversa a les bosses, és a dir, quan la renda variable cau amb força l'índex VIX es dispara i viceversa.

  • 38.239,98
  • -
  • 17.210,89
  • 1,02%
  • 5.466,85
  • -

El VIX es mou de manera inversa a la manera que ho fan les bosses, això puja amb força quan les borses cauen i tendeix a gotejar lentament a la baixa quan les borses pugen. També se’l coneix com a l’índex de volatilitat o índex de la por, de manera que quan llança lectures extremes és perquè podem estar davant d'un potencial gir de mercat per la renda variable. En el cas que ens ocupa estaríem parlant de la possibilitat d'un potencial sostre de mercat per les borses i per tant l'inici d'un important rebot en l'índex de volatilitat.

Aquest moviment del VIX encaixa a la perfecció amb uns índexs de Wall Street, exultants, que novament cotitzen en màxims de tots els temps. Així, el Nasdaq 100 va tancar aquest divendres als 5.788,35 punts, l'S&P 500 va fer el mateix (en preus de tancament) marcant nous màxims històrics als 2.415,82 punts. El Dow Jones és el que es troba una mica més endarrerit i cotitza als 21.080 punts (els màxims històrics es troben als 21.169,11).

Gràfic diari - Index VIX

En aquest moment l'índex cotitza a les portes dels mínims anuals, als 9,56 punts. Per si sol això no vol dir res, almenys no a mesura que els índexs de Wall Street perforin algun suport important. Però sí que s'ha de tenir en compte per saber que el que no té sentit és pujar al tren de les compres a hores d'ara del partit. Aquest tren va passar ja fa molt de temps. Es podria dir que estem davant d'un clar 'mantenir' però no 'comprar'. Dit això, a més, el que ens està dient el preu és que per sobre de la resistència dels 16,30 euros tindríem una potencial figura de volta que podria portar l'índex a nivells de preu, com a mínim, propers als 23 punts. Cosa que, sense cap dubte, seria sinònim d'importants correccions per al conjunt de les borses mundials.

Noticias relacionadas

contador