• La seva participació està valorada en poc més de 9 milions d'euros
parames invirtiendo a largo plazo

A Francisco García Paramés li agrada Vocento. Bona prova d'això és que el prestigiós gestor d'actius ha comprat un altre 2% del capital, per augmentar la seva participació en el grup de comunicació fins al 5%.

  • 0,838€
  • 2,70%

Una mostra de confiança inusual en Paramés, que no sol acumular participacions tan rellevants en cap empresa cotitzada. No obstant això, el reduït valor borsari de l'empresa (184 milions d'euros) fa que sigui més senzill arribar al 5% del seu capital.

Les accions de Vocento cauen un 1% en borsa, fins als 1,48 euros, de manera que la participació de Paramés, a través del seu fons Cobas AM, està valorada en poc més de 9 milions d'euros. Els títols del grup de comunicació, editor d'ABC i d'un gran nombre de diari regionals, es deixen un 1% durant els últims dotze mesos.

Una inversió a contracorrent, ja que els grups de comunicació exposats a la premsa escrita travessen una important crisi de resultats des de fa anys. Un altre bon exemple d'això és Prisa, les accions de la qual tampoc ho han fet bé durant l'última dècada.

Un altre gran fons d'inversió que confia en Vocento és Norges Bank. L'entitat noruega manté una participació superior al 3% del capital. A més, Santander Asset Management compta amb una presència propera al 4%.

Els accionistes històrics de Vocento pertanyen a diverses famílies de l'alta burgesia basca. Per exemple, Enrique Ybarra en controla el 6,5% del capital, Santiago Bergareche, el 8,2%, Carmen Ybarra, el 5,4%, Víctor Urrutia, el 10%, Ignacio Ybarra, altre 11% i Soledad Luca de Tena, el 10%.

Noticias relacionadas

contador