• Vocento ja va estar entre les inversions del gestor durant la seva època de Bestinver
  • La companyia posseeix 124,9 milions de títols amb un valor de més de 760.000 euros en els seus fons
parames invirtiendo a largo plazo
Francisco García Paramés, fundador i director d'inversions de Cobas Asset Management

Francisco García Paramés ha desvetllat la seva primera gran aposta al seu retorn a la gestió entre empreses de petita i mitja capitalització. Es tracta de Vocento, que té una capitalització de menys de 200 milions d'euros i que es dispara un 11% al Mercat Continu aquest dimecres.

  • 0,85€
  • 1,43%

A la seva carta als clients, Paramés va anunciar el mes passat inversions en companyies relacionades a les matèries primeres com Anglo American, que representen un 20% dels seus actius sota gestió en Cobas Asset Managament, el projecte amb el qual aquest any ha tornat a la indústria de fons. Així mateix, va posar damunt la taula noms habituals al seu historial com BMW o Thales.

Ara, a través de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), s'ha conegut una nova compra del gestor estavella. Cobas, a través del vehicle inversor Barnibla, ha declarat una participació significativa del 3,048%, per sobre del 3% a partir del que el regulador exigeix la publicació de les participacions.

D'aquesta forma, el propulsor del 'value investing' a Espanya torna a Vocento, la companyia en la qual va comprar accions amb Bestinver abans de l'oferta pública de venda (OPV) de 2006, en la qual va ser un dels col·locadors -en aquell moment a 15 euros per acció, mentre que avui cotitza en 1,6 euros-, encara que després va vendre les seves accions. L'any passat el grup editorial va presentar pèrdues de 60 milions d'euros, resultat del que va culpar la reforma de l'impost de Societats. Sense aquest impacte, el benefici és de 3,2 milions.

El grup editorial de mitjans, entre uns altres el diari ABC, negocia en menys d'una hora més de 300.000 títols, mentre que la mitjana diària està en 177.000 títols. Cobas s'ha convertit en un dels principals accionistes, entre els quals també es troba Santander Asset Management amb el 3,977% del capital.

Paramés té sota gestió a prop de 800 milions d'euros, segons les dades de Morningstar. Entre els seus productes es troba el Cobas Selecció, que porta gestionant mig any a través del paraigua de Inversis fins a traspassar-lo a la seva nova gestora i que té un patrimoni de 540 milions. La resta són el Cobas Grans Companyies (10 milions d'euros sota gestió), el Cobas Iberia (15 milions), el Cobas Internacional (203 milions) el Cobas Renda (13 milions).

Noticias relacionadas

contador