• Santander ha muntat una unitat de negoci per ultra rics amb més de 20 milions
ep maria dolores dancausa consejera delegadabankinter 20181025122504
BANKINTER - Archivo

Bankinter ha posat en marxa un servei d'assessorament independent per a alts patrimonis. El banc espanyol ha decidit crear aquest servei davant les opcions que obre la normativa MiFID II i oferir així un assessorament específic i diferenciat als clients de banca privada que tinguin més de 10 milions d'euros en actius financers.

Fins ara, Bankinter operava en gestió d'actius i de patrimonis sota l'opció d'assessorament no independent, dins el marc que estableix la directiva europea. No obstant això, d'ara endavant, amplia el ventall de serveis per a clients VIP estrenant el nou Assessorament Independent.

La proposta de les recomanacions i la distribució d'actius en les carteres dels clients que realitzarà aquest nou servei es realitzaran després d'un "minuciós anàlisi de la informació i les tendències existents als mercats", així com de les alternatives d'inversió disponibles, assenyala l'entitat al seu comunicat. No només seran propostes basades en productes amb marca de Bankinter, sinó també propostes de tercers proveïdors o gestores, si es tracta de fons d'inversió.

D'aquesta manera, el banc ha de garantir la seva "independència de criteri a l'hora de recomanar decisions d'inversió", assegura.

Bankinter ha creat un equip diferenciat dins el segment de banca privada (la responsable del qual és Marta Centeno), que està compost per professionals amb molts anys d'experiència en assessorament financer, entre els quals s'inclou un expert en mercats financers. La idea de l'entitat és ampliar aquest equip segons vagi creixent el volum de clients del servei dins de banca privada.

El negoci de banca privada és un dels pilars de creixement de Bankinter. Aquest segment gestiona un volum de patrimoni de 37.100 milions, al tancament de setembre, un 9% més que fa un any.

Aquest llançament arriba després de l'anunci d'ahir de Santander que va posar en funcionament una nova divisió per ultra rics amb més de 20 milions, anomenada Private Wealth. Compta amb un equip de banquers especialitzats i treballa sobre inversions tradicionals i alternatives. Precisament, el seu responsable és Alfonso del Castillo, que, com va avançar Bolsamanía, va ser fitxat des de Bankinter la primavera, junts amb Borja Basagoiti i Javier López.

Noticias relacionadas

contador