usa yellen se veut rassurante sur le risque inflationniste 20210712170820

La secretària del Tresor dels Estats Units, Janet Yellen, ha advertit que la inflació als Estats Units és "inacceptablement alta" i ha dit que reduir l'augment dels preus serà la "màxima prioritat" de Washington.

Les dades publicades dimecres van mostrar que la inflació al consumidor als Estats Units va pujar al 9,1%, el nivell més alt des del 1981.

Preguntada sobre si reduir la inflació era més important que el risc d'una recessió causada per l'augment dels tipus d'interès i l'alentiment del creixement, Yellen ha dit que creia que la principal prioritat havia de ser reduir la inflació, ja que el mercat laboral és "actualment molt fort". Tot i això, Yellen ha dit que l'augment dels tipus d'interès podria tenir un efecte de contagi en altres economies.

Un dòlar nord-americà fort faria que altres monedes fossin comparativament més febles, però també podria fer que les seves exportacions fossin més barates i atractives.

"D'una banda, pot reforçar la seva capacitat d'exportació, cosa que és bona per al seu creixement. D'altra banda, en la mesura que els països tinguin deute denominat en dòlars, pot dificultar aquests problemes de deute -que ja són molt greus- ", ha dit.

"En primer lloc, donem suport als esforços de la Reserva Federal (Fed); el que considerin necessari per controlar la inflació", ha dit en una conferència de premsa a Bali abans de la reunió dels ministres de Finances del Grup dels 20. "Més enllà d'això, estem prenent les nostres pròpies mesures que creiem seran de suport a curt termini per baixar la inflació -particularment el que estem fent en els preus de l'energia i la Reserva Estratègica de Petroli”.

"I també la feina que estem fent per instituir el límit de preus del petroli rus i evitar possibles pics futurs en els preus del petroli", ha afegit.

Gairebé la meitat de l'augment dels preus a les últimes xifres de la inflació va provenir dels alts costos de l'energia, ha afegit Yellen.

Noticias relacionadas

contador