trump-affirme-n-avoir-jamais-travaille-pour-la-russie

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha comunicat aquest dijous a la cap de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, que el viatge que la líder demòcrata pretenia fer a Brussel·les, Egipte i l'Afganistan queda suspès a causa del tancament parcial del govern.

"A causa del tancament parcial del govern, sento informar-la que el seu viatge a Brussel·les, Egipte i l'Afganistan ha estat posposat", ha dit Trump en una carta adreçada a Pelosi, segons informa The New York Times.

El magnat novaiorquès ha indicat al mateix temps que "aquesta excursió de set dies" es reprogramarà quan l'Administració hagi recuperat la normalitat.

"Seria millor que romangués a Washington, negociant amb mi i sumant-se al moviment per una frontera més segura per acabar amb el tancament parcial del govern", l'ha retret.

Els presidents de la seu legislativa solen utilitzar un avió militar en els seus viatges internacionals, un recurs federal que habilitaria Trump a intervenir.

"Ha postergat la seva potestat per utilitzar un avió militar, que ha de ser aprovada", ha confirmat la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders, citada per Reuters. "Pot anar, però ha de fer-ho de forma comercial", ha postil·lat.

En resposta, Drew Hamill, portaveu de Pelosi, ha assenyalat que el viatge a l'Afganistan tenia com a objectiu visitar les tropes nord-americanes desplegades al país i participar en trobades per rebre informació de seguretat i Intel·ligència.

"L'objectiu del viatge era expressar l'agraïment als nostres homes i dones uniformats pel seu servei i dedicació i obtenir informació crítica sobre seguretat nacional i Intel·ligència d'aquells que estan en la línia de front", ha dit en un missatge a Twitter.

El viatge de Pelosi no havia estat anunciat per motius de seguretat, si bé ha sortit a la llum arran de la publicació per part de Trump de la carta cancel·lant-ho.

Aquest moviment de Trump es produeix just un dia després que Pelosi li aconsellés en una altra missiva que enviés per escrit al Congrés el seu discurs sobre l'Estat de la Unió, al·legant que el tancament governamental no permet costejar les mesures de seguretat necessàries perquè el pronunciï des del Capitoli.

TANCAMENT DE GOVERN

L'administració nord-americana funciona a mig gas des del passat 22 de desembre a la negativa dels demòcrates i d'alguns republicans a lliurar a Trump els 5.000 milions de dòlars que necessita per construir el polèmic mur, cosa que ha impedit arribar a un acord sobre el sostre de despesa.

Des de llavors, els dos partits i el govern intenten arribar a un acord. No obstant això, les negociacions s'han complicat perquè des del 3 de gener, quan va prendre possessió el nou Congrés triat el 6 de novembre, els demòcrates controlen la Cambra de Representants i els republicans han reduït la seva majoria al Senat.

Trump ha reprès la batalla política pel mur arran de les caravanes de migrants que van partir l'octubre d'Hondures, Guatemala i El Salvador amb milers de centreamericans. Alguns han estat detinguts als Estats Units, mentre que altres s'han quedat encallats a la frontera amb Mèxic.

Noticias relacionadas

contador