usa-trump-envisage-de-reprendre-samedi-les-meetings-electoraux

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha estat molt actiu a les xarxes socials aquest diumenge: ha tornat a utilitzar el seu compte de Twitter per insistir que ell és el vencedor de les presidencials i acusar els mitjans d'"elevar" a la Presidència abans d'hora al candidat demòcrata, Joe Biden.

"Va guanyar perquè les eleccions estaven falsejades. No es van permetre OBSERVADORS O OBSERVADORS DEL VOT, els vots van ser comptats per una companyia propietat privada de l'esquerra radical, Dominion, amb mala reputació i equip enganyós que no va poder si més no complir amb els requisits per a Texas (que jo vaig guanyar per molt!), els mitjans de comunicació falsos i callats, i més!”, va escriure Trump al seu Twitter. El tuit va ser etiquetat per la xarxa social amb l'advertiment "aquesta afirmació sobre el frau de les eleccions és controvertit”.

Les afirmacions del president sortint es van produir després que el divendres transcendís que el demòcrata havia guanyat finalment 306 vots electorals, molt més que els 232 de Trump. Biden, que va recaptar gairebé 78 milions de vots a nivell nacional, més de cinc milions més que Trump, va ser declarat aquest divendres guanyador a Geòrgia, on els demòcrates no guanyaven des de 1992 amb Bill Clinton. Això va solidificar el seu triomf, després que aquest dijous es va declarar guanyador també a Arizona, en mans republicanes des de 1996.

Poc més tard, el mandatari sortint va insistir que no reconeix la derrota: Biden "només va guanyar a ulls dels mitjans de notícies falses. Jo no reconec RES! Tenim un llarg camí per davant. Aquesta va ser una ELECCIÓ MANIPULADA!”, va escriure.

"Per què els mitjans de notícies falses assumeixen contínuament que Joe Biden ascendirà a la Presidència, sense si més no permetre que el nostre costat demostri, com ens estem preparant per fer, fins a quin punt ha estat destrossada i violada la nostra gran Constitució a les eleccions de 2020?", s'ha preguntat Trump, iniciant així una nova sèrie de missatges qüestionant els resultats de les presidencials.

L'encara president dels Estats Units ha tornat a assegurar que la Constitució ha estat atacada "com mai abans" i ha subratllat que un "gran nombre d'observadors" van ser expulsats de les sales de recompte a molts dels estats on els republicans eren favorits.

"He guanyat les eleccions!", ha proclamat Trump.

Noticias relacionadas

contador