donald trump white house reforma fiscal portada

El president nord-americà, Donald Trump ha assenyalat aquest dilluns que és optimista sobre la resolució de la disputa comercial entre els Estats Units i la Xina.

El dirigent ha destacat en un sopar a la Casa Blanca que el secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, qui es trobava a l'esdeveniment, va tornar de les negociacions comercials a la Xina.

"Acaba de tornar de la Xina. L'informarem en aproximadament tres o quatre setmanes si no va ser reeixit, però tinc la sensació que serà molt reeixit", ha afirmat Trump.

La Xina ha decidit elevar els aranzels imposats sobre part dels 60.000 milions de dòlars (53.284 milions d'euros) en productes importats des dels Estats Units que prèviament ja havien estat gravats, segons ha anunciat aquest dilluns el Ministeri de Finances del país asiàtic en un comunicat.

Pequín ha pres aquesta mesura com a resposta a la decisió dels Estats Units d'elevar del 10 per cent al 25 per cent i des del passat divendres els aranzels a productes xinesos importats per valor de 200.000 milions de dòlars (177.615 milions d'euros). Segons l'opinió de l'Executiu de Xi Jinping això "danya" els interessos de les dues parts i no ajuda a resoldre les diferències comercials entre els dos països.

Noticias relacionadas

contador