donald trump

El president dels Estats Units, Donald Trump, considera la seva reunió amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping, en el marc de la cimera del G-20 que se celebra aquesta setmana a la ciutat japonesa d'Osaka, com una oportunitat per "mantenir el seu compromís" i veure on es troba la Xina pel que fa a la guerra comercial.

S'espera que Trump es reuneixi amb Xi durant el segon dia de la cimera, que se celebrarà el 28 i 29 de juny, segons ha informat un alt càrrec de l'Administració nord-americana.

A més, el mandatari nord-americà parlarà amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, sobre l'Iran, Ucraïna, Orient Pròxim i els problemes de control d'armes durant la seva trobada.

Durant la cimera, Trump també aprofitarà per reunir-se amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, el president turc, Recep Tayyip Erdogan i el príncep hereu de l'Aràbia Saudita, Mohammad bin Salman, amb qui discutirà sobre l'escalada de tensions amb l'Iran i les amenaces a l'estabilitat de la regió.

No obstant això, l'alt càrrec de l'Administració ha subratllat que Trump no té planejat reunir-se amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un, durant la seva pròxima visita a Seül.

CONVERSES AMB EL VICEPRIMER MINISTRE XINÈS

El viceprimer ministre de la Xina, Liu He, ha mantingut una conversa telefònica amb el representant de Comerç dels Estats Units, Robert Lighthizer, i el secretari del Tresor nord-americà, Steven Mnuchin, segons ha informat aquest dimarts el Ministeri de Comerç xinès en un comunicat.

Durant la trucada, que s'ha produït aquest dilluns, els alts càrrecs xinesos i nord-americans van intercanviar opinions sobre el comerç i van acordar mantenir les comunicacions, segons el comunicat.

Noticias relacionadas

contador