trump kim jong un

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha exigit a Corea del Nord que desmantelli el seu programa nuclear o, en cas contrari, s'exposa a "perdre'l tot", en els seus primers comentaris després que el règim nord-coreà anunciés aquest dissabte un assaig d'un presumpte motor de míssils.

En opinió de Trump, el líder nord-coreà, Kim Jong Un, "és massa llest i ha massa de perdre, tot en realitat, si continua actuant amb tanta hostilitat", ha fet saber en Twitter el mandatari estatunidenc.

Trump ha recordat que Kim va signar amb ell un "contundent" acord per a la desnuclearització de Corea del Nord en el cim que tots dos líders van mantenir a Singapur en 2018. Així mateix, el president ha avisat a Kim que no aniria en el seu benefici "anul·lar la relació especial que manté amb el President dels Estats Units ni interferir en les eleccions presidencials" del pròxim mes de novembre, ha afegit Trump, conscient que les noves proves de Corea del Nord són un dur cop a la seva imatge com a mediador en la solució a la històrica crisi en la península de Corea.

L'ASSAIG

Corea del Nord ha comunicat aquest diumenge que l'assaig, "d'enorme importància", va ocórrer en l'Estació de Llançament de Coets de *Sohae -- província de *Donchang- *ri -- en el nord-oest del país, possiblement el del motor d'un coet, el resultat del qual canviarà "la posició estratègica" del país.

"La tarda del 7 de desembre de 2019 va tenir lloc en l'Estació de Llançament de Coets Sohae una prova d'enorme importància", segons un comunicat difós en l'agència estatal nord-coreana de notícies KCNA.

"El seu resultat produirà un efecte important a canviar una vegada més en un futur pròxim la posició estratègica de Corea del Nord", ha agregat el comunicat, que també ha especificat que l'Acadèmia de Ciències de Defensa Nacional (ACDN) del país ha informat el Comitè Central del Partit del Treball de Corea del fruit "reeixit d'aquest assaig".

Experts en míssils consultats per l'agència de notícies Reuters apunten al fet que es tractaria d'un assaig "en estàtic" d'un motor de coet -- combustible sòlid o líquid --. D'haver-se tractat del llançament d'un míssil, els seus veïns Corea del Sud o el Japó l'haurien detectat amb rapidesa.

Noticias relacionadas

contador