ep april 28 2020 - washington dc usa president donald trump looks on as dr deborah birx white house
Contacto

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest dimarts que comptar amb el major nombre de casos de coronavirus a nivell mundial és una "insígnia d'honor", perquè això significa, al seu parer, que les autoritats de Washington estan fent la seva feina, i fent un gran nombre de proves de detecció de la malaltia.

"Ho veig com una insígnia d'honor, realment, és una insígnia d'honor", ha defensat el president dels Estats Units durant una compareixença davant els mitjans celebrada a la Casa Blanca. "És un gran tribut a les proves i a tota la feina que molts professionals han realitzat", ha expressat.

Trump ha explicat que si són el primer país amb més nombre de casos confirmats és perquè són també el que més proves realitzen, per tant hi ha més possibilitats de trobar més casos. "Som un país molt més gran que la majoria, així que quan tenim molts casos, no ho veig com una cosa dolenta, ho veig com, en cert sentit, com una cosa bona, perquè significa que les nostres proves són millors", ha dit.

Més d'un milió i mig de persones han contret el nou coronavirus als Estats Units des que es va detectar al país el primer cas al febrer, i prop de 91.700 persones han mort a causa de la COVID-19. Segons la Universitat Johns Hopkins, les autoritats nord-americanes han realitzat fins al moment arreu del territori més de 12,2 milions de proves.

D'altra banda, el president Trump ha afirmat que no descarta prohibir els vols a Amèrica Llatina, especialment a llocs com el Brasil, que aquests últims dies s'ha situat com el tercer país més afectat per la pandèmia, amb més de 271.000 casos confirmats.

Noticias relacionadas

contador