trumpcbpierde

El president dels EUA, Donald Trump, ha afirmat aquest diumenge que la Xina podria haver aturat el coronavirus evitant que sortís de les seves fronteres "si hagués volgut".

"Ara és una cosa terrible i podrien haver-ho aturat si haguessin volgut. Podrien haver-ho aturat. Sigui per incompetència o perquè no van voler, en qualsevol cas és inacceptable", ha afirmat Trump en una entrevista amb el programa de televisió Full Measure, emès per diverses cadenes nord-americanes.

Trump ha recordat que "va venir de la Xina, ho vulguem o no". "Ha arribat a tothom, però no ha afectat gaire la Xina. Van suspendre l'arribada d'avions a la Xina, però no van suspendre la sortida dels seus avions i el trànsit cap a la resta del món, inclòs Estats Units i Europa. I Europa està delmada. I mira el que ha passat a tot el món, 186 països", ha argumentat.

En un moment donat, l'entrevistadora, Sharyl Attkisson, ha preguntat a Trump el que va sentir quan li van dir per primera vegada que el virus podria matar milions de persones, però el president es va centrar en elogiar la resposta de l'Administració a la pandèmia.

"Em van parlar de milions de persones i haurien estat milions si no haguéssim tancat el país (...). Vaig imposar la prohibició i ningú va creure que ho faria, literalment ningú. Vaig prendre la decisió per mi mateix i ha resultat una decisió estupenda. S'han salvat centenars de milers de vides", ha subratllat.

Trump s'ha referit a més a l'ús de hidroxicloroquina de manera preventiva per evitar contagiar-se malgrat els estudis que alerten dels seus riscos: "bé, m'han dit coses estupendes. Francament, hi ha molta gent que creu que els ha salvat la vida", ha reblat.

Als Estats Units hi ha 1.635.192 casos confirmats de coronavirus, el primer en el llistat mundial, mentre que les morts són 97.495 i 361.239 les persones curades, segons les dades recopilades per la Universitat Johns Hopkins de Baltimore a partir de fonts oficials, ja que no existeix un recompte federal oficial.

Noticias relacionadas

contador