donald-trump 20191004095227

El president nord-americà, Donald Trump, ha signat aquest dijous un projecte de llei de finançament governamental provisional per mantenir obert el govern fins al pròxim 20 de desembre i evitar així que es produeixi el tancament de l'Administració tan sols hores abans de la data límit.

La decisió permet als congressistes treballar durant un altre mes en un intent per aconseguir un acord sobre el finançament del govern, segons ha informat la cadena de notícies CNN.

Poc abans de la ratificació del text, el Senat va aprovar el projecte de llei amb 74 vots a favor i 20 en contra. La Cambra de Representants ja havia donat llum verda a la mesura a principis d'aquesta setmana.

"Res és fàcil", havia manifestat el senador republicà John Thune, que va afirmar dimecres que esperava que les preocupacions sobre el projecte es resolguessin abans que s'acostés la nova data límit aquest dijous.

L'impuls a favor de mantenir el govern obert es produeix mentre els demòcrates a la Cambra de Representants celebren un seguit de compareixences públiques per establir les bases de la possible obertura formal d'un judici polític (impeachment) contra Trump.

Durant l'Administració de Donald Trump s'ha registrat el tancament de govern més llarg de la història de país, amb un total de 35 dies de tancament parcial entre desembre de 2018 i gener de 2019.

Noticias relacionadas

contador