ep el presidente de estados unidos joe biden en su primer discurso a la nacion
ALEX WONG

Problemes per a Joe Biden als Estats Units. El senador demòcrata, Robert Manchin, va dir ahir que s'oposaria al pla d'infraestructures 'Build Back Better' (BBB). Manchin, el vot del qual és crític en un Senat que està repartit en 50 vots per a cada partit, va reiterar la seva preocupació sobre l'impacte de la nova legislació sobre la inflació i el deute.

Aquesta postura va comportar una ràpida reprimenda tant per part dels companys demòcrates com per part de la Casa Blanca. La secretària de premsa Psaki va indicar que Manchin va enganyar el president en les recents negociacions efectuades entre tots dos.

En termes d'impacte econòmic, els demòcrates seran incapaços d'estendre més enllà del desembre l'expansió de la desgravació fiscal per nen, com a part del paquet d'estímul contra el coronavirus aprovat a principis d'any. A més, els augments d'impostos a les empreses i als contribuents de rendes més grans també es quedaran als llimbs.

Manchin va indicar que continuaria les negociacions sobre un paquet d'estímul més petit, però que, per ara, la seva oposició a la llei en la seva concepció actual significa que els demòcrates no podran aprovar-la al Senat. Els demòcrates moderats han suggerit la reducció del nombre de mesures, però això tindria l'oposició dels demòcrates més progressistes, que han advocat per un paquet d'estímul de més import.

"Si bé la no aprovació del pla, que comportaria una ingent injecció de diners al sistema via polítiques fiscals expansives -en una part important, mitjançant noves subvencions-, tindrà un impacte limitat en el creixement econòmic estimat dels EUA, que haurà de ser revisat lleugerament a la baixa, entenem que per a moltes cotitzades i per al mercat en conjunt la no aprovació del BBB són bones notícies, ja que evitarà la implantació de nous impostos a empreses i particulars, així com de controls de preus en sectors com, per exemple, el farmacèutic”, expliquen des de Link Securities.

Noticias relacionadas

contador