ep archivo - xiaomi
PAVLO GONCHAR / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

Xiaomi deixa d'estar a la 'llista negra' dels EUA. La tecnològica xinesa ha estat retirada formalment d'aquesta, per la qual es reobre la possibilitat que ciutadans i empreses nord-americanes puguin mantenir-hi relacions comercials.

Així ho ha decretat el Tribunal de Districte de Columbia, que ha anul·lat la designació de la companyia xinesa com a "companyia militar comunista xinesa".

L'ordre final, emesa aquest dimarts, "anul·la la designació del Departament de Defensa dels Estats Units de Xiaomi com una companyia militar comunista xinesa (CCMC, per les sigles en anglès)", ha informat l'empresa.

Amb l'anul·lació d'aquesta designació, el tribunal va procedir a aixecar formalment totes les restriccions als ciutadans nord-americans per comprar o disposar de valors de Xiaomi.

D'aquesta manera, es reverteix una de les últimes decisions de l'Executiu de Donald Trump, ja que l'anterior administració nord-americana va decidir incloure Xiaomi a la seva llista de sancions el 15 de gener d'aquest any, menys d'una setmana abans de produir-se la transició presidencial.

Després de ser inclòs al gener a aquesta 'llista negra', el fabricant xinès de telèfons intel·ligents va decidir presentar una demanda contra aquesta decisió. Ja al març, la Justícia nord-americana va suspendre de manera cautelar la inclusió de Xiaomi a aquesta llista.

Noticias relacionadas

contador