bandera eeuu

Males notícies per als Estats Units. Durant l'última setmana les peticions de subsidi per desocupació han crescut inesperadament fins a col·locar-se en 744.000, molt per sobre de les expectatives del mercat, que n'esperava unes 694.000. Aquest increment xoca amb la resta de senyals de recuperació que s'han observat aquesta setmana.

L'activitat del sector serveis, que s'ha publicat a principis de setmana, està a màxims de tots els temps al març. Aquest indicador es troba en ple procés de recuperació, ja que ha repuntat fins a un rècord de 63,7 punts al març des dels 55,3 marcats al febrer i molt per sobre de la previsió del consens, que anticipava una dada de 58,5.

Les publicades aquest dijous pel Departament de Treball arriben una setmana després d'un senyal de recuperació més agressiu al mercat laboral, ja que les nòmines no agrícoles al març van augmentar en 916.000, mentre que la taxa d'atur va caure al 6%.

Es tracta de la major creació d'ocupació des d'agost de 2020, tot i que la desocupació segueix sent molt per sobre del mínim prepandèmic del 3,5%.

Els analistes resten importància a les dades publicades aquest dijous i asseguren que "no entela les bones perspectives del mercat laboral", així ho creuen els experts d'Oxford Economics. "Esperem que els reclams comencin a disminuir-se de manera més consistent a mesura que l'economia guanyi impuls. Confiem que l'informe de llocs de treball estel·lar de març sigui el primer de molts i busquem un auge de les contractacions durant els mesos de primavera i estiu", apunten en un comentari.

En una línia molt similar es pronuncien des de Barclays. "No podem explicar el retrocés de les sol·licituds inicials desestacionalitzades durant les últimes setmanes, davant la forta evidència que les condicions del mercat laboral han millorat. Sospitem que el procés d'ajust estacional és el principal responsable de la confusa volatilitat de les dades de reclamacions de les últimes setmanes, ja que l'economia ha superat el primer aniversari dels tancaments de la passada primavera. Donem més importància a la taxa de contractació, que es va accelerar bruscament a l'abril i maig", detallen en comunicat.

Noticias relacionadas

contador