eeuu china

Segueix la distensió en la guerra comercial de 15 mesos que mantenen els Estats Units i la Xina. Pequín ha assegurat aquest dijous que ha efectuat compres "considerables" de soja i carn de porc nord-americanes abans de la propera ronda de converses comercials a Washington, que se celebraran el 10 d'octubre a Washington, segons fonts pròximes.

El portaveu del Ministeri de Comerç, Gao Feng, va dir en una conferència de premsa que els Estats Units i la Xina mantenen una "comunicació estreta" en preparació per a les negociacions del pròxim mes. Va confirmar que la Xina ha reprès la seva compra de productes agrícoles nord-americans i va dir que els aranzels sobre aquests productes quedaran en suspens.

Així mateix, la CNBC publica que la data d'aquestes negociacions serà el dijous, 10 d'octubre, en una mica menys de dues setmanes. El viceprimer ministre xinès, Liu, representarà la delegació de Pequín.

La Xina va fer compres per valor de 5.900 milions de dòlars sobre les exportacions de productes agrícoles dels EUA el 2018, segons el Cens nord-americà. És el principal comprador mundial de soja i va adquirir aproximadament el 60% de les exportacions nord-americanes de soja l'any passat.

Les tensions entre els EUA i la Xina semblen haver afluixat abans de les converses comercials d'octubre, ja que el president Donald Trump va atorgar exempcions aranzelàries a molts productes xinesos i la Xina ha assegurat que eximirà els productes agrícoles nord-americans i altres 16 tipus de béns d'aranzels addicionals.

Trump també va declarar aquest dimecres que un acord comercial entre els Estats Units i la Xina podria arribar abans del que s'esperava. Va fer el comentari hores després de la publicació d'un resum de la seva conversa telefònica amb el president d'Ucraïna enmig d'una investigació del seu judici polític que han impulsat els demòcrates de la Cambra de Representants del Congrés dels EUA.

Noticias relacionadas

contador