ep bandera de eeuu
TWITTER - Archivo

L'atur als Estats Units s'ha mantingut estable durant l'última setmana segons les últimes dades publicades pel Departament de Treball. Durant la setmana del 2 de gener el país ha registrat 787.000 sol·licituds d'atur, una dada menor a l'esperada pel mercat, que parlava de 815.000.

L'informe també mostra una caiguda de 126.000 a reclamacions contínues, xifra que porta el total en 5.070.000. Els que reben beneficis de tots els programes també han disminuït, en concret hi ha 420.000 persones menys, xifra que estableix el total en 19,2 milions.

Tot i que la desocupació s'ha mantingut força estable durant l'última setmana, les reclamacions segueixen molt per sobre dels nivells previs a la pandèmia. La Covid-19 segueix imparable al país cosa que està portant els estats a imposar cada vegada més restriccions.

La dada xoca amb altres indicadors que mostra que el mercat laboral es va afeblir a finals de 2020. Aquesta setmana sense anar més lluny ADP ha informat que la contractació privada s'ha contret per primera vegada des de l'abril. Els sectors més perjudicats han estat els relacionats amb el turisme, com hotels, restaurant i bars.

Noticias relacionadas

contador