les-americains-tres-divises-sur-l-acquittement-de-trump

La Cambra de Representants dels Estats Units ha aprovat aquest dimecres un paquet de finançament complementari de 8.300 milions de dòlars per respondre al brot de coronavirus al país.

La mesura, aprovada per 415 vots a favor, es dirigeix ara cap al Senat, on s'espera que els legisladors aprovin el finançament addicional el dijous, segons ha informat la cadena de televisió CBS.

La Cambra de Representants i el Senat van aconseguir arribar a un acord sobre la suma que es destinarà al brot del coronavirus, que ha deixat un total d'onze morts als Estats Units i afecta a gairebé 130 persones, aquest mateix dimecres.

Finalment, la xifra acordada està més prop dels 8.500 milions proposats pel líder de la minoria demòcrata al Senat, Chuck Schumer, que dels 2.500 milions sol·licitats originalment pel president, Donald Trump.

Schumer ha reconegut els esforços dels partits Demòcrata i Republicà per arribar a un acord. "Els demòcrates i els republicans al Congrés han demostrat que poden unir-se de manera bipartidista per respondre al coronavirus d'una manera ràpida, intel·ligent i estratègica per mantenir fora de perill el poble americà", ha indicat mitjançant un comunicat difós a través de la xarxa social Twitter.

"Em complau que aquest acord bipartidista rebutgi la proposta perillosament inadequada de l'Administració Trump, i que sigui molt més propera a la xifra de 8.500 milions que considero la més apropiada", ha celebrat Schumer.

Per part seva, Trump ha considerat que el finançament contribuirà al fet que els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC, per les seves sigles en anglès), el Departament de Salut i Serveis Humans i el de Seguretat Nacional "tinguin els recursos que necessiten per a mantenir Amèrica fora de perill i mantenir els riscos per a les famílies i els treballadors molt baixos". "Són grans notícies per a la nostra salut, la nostra economia i el nostre país!", ha indicat a través de la mateixa xarxa social.

L'acord també inclou destinar fons a la recerca i desenvolupament de vacunes, suport per als governs estatal i locals, i assistència per als petits negocis. Així mateix, el paquet de finançament inclou 300 milions per garantir que tots els americans puguin pagar una potencial vacuna, en cas de necessitar-la.

ESTAT D'EMERGÈNCIA A CALIFÒRNIA

El governador de Califòrnia, Gavin Newsom, ha declarat aquest dimecres l'estat d'emergència pel coronavirus a la regió, hores després de confirmar la primera mort pel brot.

"La proclamació (de l'estat d'emergència) arriba per l'augment del nombre de casos positius a Califòrnia, i després de la primera mort oficial pel Covid-19", segons un comunicat distribuït per l'oficina de Newsom.

Així mateix, la declaració té per objectiu "posar recursos addicionals a disposició" de les autoritats, "formalitzar accions d'emergència que ja estan en marxa (...) i ajudar l'estat a preparar-se per a una difusió més àmplia" del coronavirus, afegeix el text.

D'altra banda, la proclamació de l'estat d'emergència inclou disposicions que protegeixen els consumidors contra l'augment dels preus, permet que treballadors de la salut arribin a l'estat per ajudar als centres sanitaris, i brinden a aquests "flexibilitat" per adaptar-se a l'acomodament dels pacients que ingressen.

La defunció del primer pacient per coronavirus a Califòrnia ha elevat a onze el total de morts als Estats Units pel virus. El nombre de casos confirmats a Califòrnia sobrepassa els 50.

Noticias relacionadas

contador