• Corea del Sud alerta que la situació es tornarà impredictible a la península si Pyongyang no cessa les seves accions "provocatives"
  • El primer ministre del Japó, Shinzo Abe, assenyala a Corea del Nord que "no té un futur brillant"
coreatrump

Les accions militars sense precedents que s'han dut a terme a la península de Corea durant els últims dies, han deixat pas l’"estira i arronsa" verbal. Després del sisè i més poderós assaig nuclear del règim de Kim Jong-un i que el govern de Moon Jae-in respongués amb maniobres militars i ampliés la capacitat dels seus míssils, l'encreuament d'advertències i avisos han protagonitzat l'escalada de tensió durant les últimes hores. El més recent missatge l'ha emès un alt diplomàtic nord-coreà, que ha dit que el país està preparat per enviar més "paquets regal" als EUA.

Des de Washington s'havia advertit, hores abans, que Corea del Nord "demana una guerra". Així es va expressar l'ambaixadora dels Estats Units davant l'ONU, Nikki Haley, que va instar el Consell de Seguretat a adoptar "les mesures més contundents possibles" contra el règim de Pyongyang, el qual va acusar d'estar "demanant una guerra" després de l'últim assaig amb una bomba H.

Corea del Sud avisa que la situació es tornarà impredictible a la península si Pyongyang no cessa les seves accions

COREA DEL SUD I JAPÓ AVISEN COREA DEL NORD

Moon també s'ha sumat a l'encreuament de declaracions durant les últimes hores i ha advertit aquest dimecres que la situació podria ser impredictible si Corea del Nord no posa fi a les seves accions provocatives, en el marc d'una trobada amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, a la ciutat russa de Vladivostok, segons recull Europa Press.

Durant la trobada, Moon ha indicat que les accions de Corea del Nord compliquen la situació a la península, segons una traducció en rus dels seus comentaris en coreà a Putin.

Poc abans, el primer ministre del Japó, Shinzo Abe, havia afirmat que vol que Corea del Nord entengui que "no té un futur brillant" si manté la seva línia actual i havia demanat a Pyongyang un canvi de les seves polítiques.

A les seves declaracions, va afirmar que espera tractar la situació a la península de Corea amb Putin i Moon durant les trobades que mantindran a Vladivostok.

El Govern de Corea del Nord va anunciar diumenge que havia provat amb èxit una bomba d'hidrogen que podria ser acoblada en un míssil balístic intercontinental, durant el que suposa ser el sisè assaig atòmic realitzat per l'Executiu de Pyongyang des de 2006.

En resposta, el secretari general adjunt de Nacions Unides per a Assumptes Polítics, Jeffrey Feltman, va instar els països del Consell de Seguretat a adoptar una "resposta global" a l'últim assaig nuclear del règim de Corea del Nord per "trencar el cicle de provocacions".

Les autoritats nord-coreanes justifiquen la seva escalada nuclear i militar per la necessitat de defensar-se del que considera moviments provocadors de Corea del Sud i els Estats Units.

Noticias relacionadas

contador