nancy pelosi
Flickr

La presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, i el Secretari del Tresor, Steven Mnuchin, no han aconseguit aquest dimecres arribar a un acord sobre el paquet d'estímuls contra el coronavirus, per valor de 2,2 bilions de dòlars, durant una reunió de més de 90 minuts. El Congrés ha decidit ajornar la votació sobre aquestes ajudes per a donar-los temps per negociar.

Tots dos segueixen amb les converses aquest dijous, mentre tracten d'elaborar un esquiu cinquè paquet d'ajudes que haurà de ser aprovat per totes dues cambres del Congrés.

Els demòcrates de la Cambra de Representants tenien com a objectiu inicial aprovar el seu pla de rescat d'aproximadament 2,2 bilions de dòlars el dimecres a la nit, però van cancel·lar la votació almenys fins al dijous per donar més temps a les converses entre Pelosi i Mnuchin.

L'assessor de gabinet de Trump assegura que qualsevol xifra superior a 1,5 bilions de dòlars "és un problema" per als republicans, que no volen gratar-se la butxaca.

La presidenta de la Cambra va dir que ella i Mnuchin van tenir una "extensa conversa" i "van trobar àrees en què cal més aclariments". En entrar en les converses, Mnuchin va dir que la Casa Blanca i els demòcrates havien arribat a un acord sobre temes com els pagaments directes, els préstecs a petites empreses i l'ajuda a les aerolínies. Però els informes indiquen que encara necessiten resoldre les disputes sobre l'ajuda del govern estatal i local i les proteccions de responsabilitat per a les empreses, entre altres temes.

Noticias relacionadas

contador