cb trump sh1121

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha decidit tornar a criticar públicament aquest dilluns la Reserva Federal (Fed) per la seva política monetària actual i l'ha acusat d'haver comès un "greu error".

En una entrevista amb la cadena de televisió nord-americana CNBC, Trump ha indicat que l'autoritat monetària del país nord-americà s'ha equivocat. "Certament, no m'escolten, perquè han comès un gran error: han pujat els tipus d'interès massa ràpid", ha afirmat.

El president dels Estats Units ja havia acusat l'entitat dirigida per Jerome Powell d'haver pujat els tipus d'interès amb massa rapidesa, ja que el 2018 van decidir elevar-los en quatre ocasions.

En segon lloc, Trump també ha afirmat que la Fed està duent a terme una política de "contracció quantitativa", cosa que ha qualificat de "ridícul". "La Xina està fent just el contrari. Està bombant diners", ha criticat el president.

Així mateix, ha assegurat que els Estats Units no compta amb l'"avantatge" de devaluar la moneda, el que sí que fa la Xina i, segons ell, li dona una "superioritat competitiva tremenda". "El president de la Fed de la Xina és Xi Jinping... ell pot fer el que vulgui", ha postil·lat.

A la fi de 2018, Trump va arribar a afirmar que la Fed s'havia "tornat boja" i que representava una gran amenaça per a l'economia nord-americana per la seva decisió d'elevar els tipus d'interès. Des de llavors, ha demanat en diversos ocasions de forma pública que l'institut emissor prengui la direcció contrària i comenci a baixar el preu del diner.

Noticias relacionadas

contador