New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street registra pujades del 0,7%, després de confirmar Donald Trump aquest cap de setmana que els EUA no imposarà finalment aranzels sobre productes mexicans. Estava previst que les tarifes entraran en vigor aquest mateix dilluns però, si les dues parts compleixen l'acordat sobre la immigració, aquestes queden cancel·lades.

Al mateix temps, els inversors estan pendents de tot el relacionat amb la Xina i els EUA i les últimes notícies semblen encoratjadores. S'han produït algunes reunions constructives entre les dues parts en el marc del G-20 i el secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, ha declarat que Trump decidirà sobre els aranzels sobre la Xina després de reunir-se amb el president xinès a finals de mes.

"Si la Xina vol seguir endavant amb l'acord, estem preparats per seguir endavant en els termes en què ho hem fet. Si la Xina no vol seguir endavant, llavors el president Trump estaria perfectament content de seguir endavant amb els aranzels per reequilibrar la relació", va dir Mnuchin en declaracions a la CNBC.

Fora de la guerra comercial, els inversors segueixen preocupats per la debilitat de les dades macro als EUA. L'informe d'ocupació de divendres va mostrar que l'economia dels EUA va afegir 75.000 llocs de treball el maig, xifra que representa la segona vegada en quatre mesos que el creixement dels llocs de treball es va situar per sota de 100.000. Els economistes esperaven un augment de 180.000 llocs de treball. El creixement dels salaris també es va desaccelerar.

A la pràctica, la Borsa de Nova York va pujar més de l'1% en descomptar que la Fed es veurà obligada a retallar els tipus d'interès si l'economia segueix donant mostres d'un menor creixement durant els propers mesos. El banc central dels EUA celebrarà la seva pròxima reunió els propers 18 i 19 de juny. Durant la setmana passada, els índexs de Nova York van tancar amb forts guanys del 4,7% per al Dow Jones, del 4,4% per a l'S&P 500 i del 3,9% per al Nasdaq.

EMPRESES

A l'actualitat empresarial, els fabricants d'automòbils que compten amb nombroses plantes de producció a Mèxic, com General Motors i Ford, pugen més de l'1% després de no entrar en vigor els aranzels al país asteca.

A més, United Technologies ha anunciat la seva fusió amb el contractista de defensa Raytheon. L'operació es realitzarà íntegrament en Accions i crearà la major empresa mundial aeroespacial i de defensa per vendes del món.

I en una altra adquisició que es realitzarà en accions, Tableau Software es dispara més del 30% després d'acordar la seva integració en Salesforce.com (-5%) i ser valorada en més de 15.700 milions de dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

"Figura de tornada en l'S&P 500 no tenim, però a la vista del gràfic diari és evident que el 'cap i espatlles' està fallant. L'experiència ens diu que quan les figures fallen, els preus acostumen a reaccionar just al contrari. O el que és el mateix, solen tornar a l'origen del moviment, en aquest cas els màxims anuals i històrics", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Ara les zones de control es troben als 2.728 punts com a suport i als 2.894 punts com a resistència (últim màxims decreixent)", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,4%, fins als 54,20 dòlars. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,13% fins als 1,1316 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys repunta fins al 2,12% i es manté per sota de la del bo a tres mesos, que es manté al 2,27%.

Noticias relacionadas

contador